Nathan Van Hooydonck over jeugdidool Cancellara: 'Ik stond klaar voor een handtekening, maar hij reed me zo voorbij'

Nathan Van Hooydonck was als jonge jongen fan van Fabian Cancellara, maar nadat hij de Zwitser ontmoette, was de liefde snel bekoeld.

Tour de France 2023 - stage 09

In gesprek met De Rode Lantaarn vertelt hij over Cancellara, die sowieso niet heel geliefd was onder zijn collega's in het peloton. "Mijn jeugdidool was Cancellara. Dat is eigenlijk een beetje weggeëbd toen ik prof werd en ik al die verhalen hoorde dat het zo'n arrogante zak was, haha."

Waarom Van Hooydonck zo'n fan was? "Hij deed alles wat hij wilde, hè", verklaart hij zijn liefde voor de Zwitserse tijdrijder annex keienvreter. "Als je zag hoe hij de Ronde en E3-prijs won. Die editie waar Tankink in de kramp schoot. Dat zie je niet meer, dat iemand zoveel harder kan fietsen. Hij werd uit de wielen gereden op het vlakke."

Aan de camper

Zelf heeft Van Hooydonck Cancellara één keer ontmoet. Ook dat was geen groot succes. "Ik weet ook nog dat ik met mijn ouders en zusje naar het natour-criterium in Sint-Niklaas ging. We stonden aan zijn camper, maar hij kwam er maar niet uit. Ze zeiden dat hij aan het bellen was."

Van Hooydonck bleef wachten tot Cancellara naar buiten kwam. "Hij kwam naar buiten, stapte zijn fiets op en reed ons zo voorbij. Ik stond daar met mijn t-shirt van Cancellara voor een handtekening. Ik was een jaar of dertien en ik dacht: verdomme, waarom geeft hij me nou geen handtekening? Toen kwamen die verhalen en dacht ik: het is echt een lul, haha."

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023