Oliver Naesen: 'De Lie wou mij bij Lotto-Dstny'

Oliver Naesen zijn contract liep dit seizoen af, maar de Belg tekende voor twee jaar bij ondanks de interesse van Arnaud De Lie.

Dwars door Vlaanderen 2023

Naesen begint in 2024 aan zijn achtste seizoen bij de ploeg die straks Decathlon-AG2R gaat heten. De Belgische klassiekerspecialist tekende voor twee jaar bij, maar geeft ook aan dat er interesse was vanuit andere kampen.

''Ik wou graag voor de Tour tekenen. De wielerwereld is geen stabiele omgeving en ik wou zekerheid. Dat is mega belangrijk want ik heb een dochtertje en op 1 februari komt ons tweede kindje eraan. Ik ben goed bij de ploeg, maar had mijn manager ook gevraagd om eens rond te horen.''

En zo werd duidelijk dat de nog jonge (21) Arnaud De Lie wel geïnteresseerd was in Naesen. De Lie bewees afgelopen seizoen in de Omloop het Nieuwblad al dat hij het klassiekerwerk prima aan kan. Hij werd daar tweede, maar met Naesen als ideale knecht zou dat zo maar eens een overwinning kunnen zijn.

''Compliment dat De Lie me erbij wou''

''Alleen contacteerde Lotto me pas tijdens de Tour. Ik begrijp dat Arnaud De Lie me er graag bij wou. Dat is een leuk compliment en daar heb ik hem ook voor bedankt, maar mijn keuze was al gemaakt. Bij Intermarché lag ook een mooi project, maar dat was budgettair best moeilijk. Mijn gevoel zei me toch dat ik hier het beste zit.'', aldus Naesen.

Met zijn nieuwe contract zet de 33-jarige een stap terug, zowel qua rol als financieel gezien. ''Sport is nu eenmaal resultaatgericht. Ik haalde vorig jaar een deftig niveau, maar mijn uitslagen waren superslecht. Voortaan word ik betaald voor een helpersrol in de betere etappekoersen.''

Maar ondanks zijn nieuwe rol als knecht hoopt Naesen tijdens de voorjaarsklassiekers nog wel te kunnen strijden voor goede klasseringen.

''Ik kom niet uit mijn bed om straks in de klassiekers bidons aan te reiken. Ik wil zelf het hoogst mogelijke niveau halen. Wat dat gaat zijn, dat is afwachten. Er liggen heel veel punten in de Vlaamse klassiekers en wat ik begrijp is dat ze de ploeg daarvoor volgend jaar pas gaan versterken. Dus ga ik er vanuit dat ik er nog zal opstaan voor al die koersen.''

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023