ASO presenteert eerste drie etappes Tour de France 2025

De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk 2025 zijn helemaal op maat van sprinters en punchers.

Tour de France 2023 - stage 15

De volgende editie van de Tour gaat pas over een half jaar van start, maar de eerste details van de daaropvolgende editie zijn donderdag door organisator ASO reeds bekendgemaakt. Na vier jaar zal de Grand Départ nog eens terugkeren naar Frankrijk.

De Franse stad Lille, net over de Belgische grens, is namelijk de start- en finishplaats van de openingsetappe. Die is 185 kilometer lang en zal naar verwachting eindigen met een massasprint. Onderweg moeten de renners over de Kasselberg (1.9 km, 3.5%) en de Zwarteberg (1.3 km, 6.4%).

Rit 2

De volgende dag worden de renners verwacht in Lauwin-Planque. De punchers mogen zich in de handen wrijven want na een lange rit van 209 kilometer ligt de aankomst op een hellende strook in Boulogne-sur-Mer, aan de Noord-Franse kust.

In de finale moeten de renners nog drie steile kuitenbijters over, die all drie ongeveer een kilometer lang zijn met een gemiddeld stijgingspercentage tussen 8.8% en 11%. Pakt Mathieu van der Poel of Wout van Aert daar het geel?

Rit 3

De derde etappe voert het peloton van Valenciennes naar Dunkerque. Côte de Cassel (2.3 km, 3.8%), op 20 kilometer van de finish, vormt de enige hindernis van de dag. Op dag 4 start het peloton in Amiens, waarna het Noord-Frankrijk verlaat. Er wordt overigens niet over kasseien gereden. Op de details van het verdere parkoers is het nog even wachten.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 202c