HomeMagazineInterview | Wout Poels: 'Via ons hondje Ralphy heeft mijn vriendin nog...

Interview | Wout Poels: ‘Via ons hondje Ralphy heeft mijn vriendin nog weleens contact met de moeder van Gino’

Wout Poels kende op sportief vlak een geweldig seizoen, maar door het overlijden van ploegmaat Gino Mäder was het een jaar met twee gezichten.

In de Wieler Revue-eindjaarsspecial (sluit hier een abonnement af) blikken we met de Limburger uitgebreid terug op zijn zeges, maar ook op de moeilijke tijd gedurende het overlijden van Gino Mäder. Afgelopen winter bezochten Mäder en zijn vriendin Poels in Monaco. Ze trainden en dineerden samen in het ministaatje.

“Toen ik net voor de Tour in Monaco trainde reed ik voorbij plekken waarbij ik dacht: in de winter reed ik hier nog met Gino. Dat voelde iedere keer als een slag in mijn gezicht.”

“In die periode bleef het me achtervolgen, maar op een gegeven moment begint het te slijten. De wielerwereld draait ook snel weer door. Na Gino zijn dood heb ik zijn vriendin een bericht gestuurd. Het is niet dat we na afgelopen winter meteen een vriendschap hadden met haar, maar we kenden haar dus wel.”

Heel af en toe heeft de vriendin van Poels ook op een andere manier nog contact met naasten van Mäder. “Toevallig heeft mijn vriendin altijd contact gehad met de moeder van Gino. Ons hondje Ralphy heeft een eigen Instagram-account en zijn moeder volgt dat. Ze stuurde weleens een reactie op een foto en via dat account heeft Alice nog af en toe contact. Niet veel, maar de hond is wel een soort lijm om het contact te onderhouden, ja.”

Tour de France

In de Tour de France brengt Bahrain Victorious een ultieme ode aan de alom geliefde Mäder. Ze eindigen de grootste koers ter wereld met liefst drie ritzeges. Eerst wint Bilbao, dan Poels en Mohoric zet de kers op de taart.

“Ik vind het moeilijk te zeggen of zo’n donkere periode kracht geeft, maar het helpt denk ik wel om een beetje boven jezelf uit te steken. We voelden de connectie met elkaar en reden met Gino op ons shirt. Het speelt zeker mee.”

“Zijn overlijden is ook door mijn hoofd geschoten op weg naar mijn ritzege op Saint-Gervais Mont-Blanc. Eerst zat ik met mijn hoofd volledig bij de koers, maar hoe dichter ik bij de finish kwam en hoe meer ik begon te geloven in de zege, hoe meer dat soort gedachten door mijn hoofd gingen.”

“Ik dacht aan Gino, maar ook aan wat ik zelf heb meegemaakt. Aan de personen die ik in mijn naaste omgeving verloren ben, zoals mijn vader. En ook mijn zware val in de Tour van 2012 schoot door mijn hoofd.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Philipsen praat nog met deze drie teams: ‘Hij krijgt nog één week om te beslissen’

Jasper Philipsen is dit seizoen einde contract bij Alpecin-Deceuninck. Zijn contract bij de gebroeders...

Bauke Mollema over veiligheidskwestie: ‘Ik keek naar een andere oudere renner en we dachten: wat gebeurt hier?’

In gesprek met In het Wiel gaat hij in op de veiligsheidskwestie in het...

Meer zoals dit

Taco van der Hoorn, een jaar zonder koers: ‘Het doet pijn, twijfel soms of het nog helemaal goedkomt’

Vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen lag-ie er opeens bij. Hij wilde uitwijken...

Oliver Naesen had jarenlang last van opmerkelijke allergie: ‘Vorig jaar 40 keer ziek geweest’

Oliver Naesen reed in 2023 een barslecht seizoen en degradeerde afgelopen winter van kopman...

Benoit Cosnefroy denkt Van der Poel te kunnen kloppen in Amstel: ‘Toen ik tweede werd, zat Mathieu toch ook in de kopgroep?’

Benoit Cosnefroy won gisteren na een spannende finale waarin Marijn van den Berg van...