Management Toon Aerts waarschuwt: 'Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville'

De wereldbeker veldrijden strijkt zondag neer in het Franse Flamanville. Renners zijn bij de ontbijttafel maar beter op hun hoede.

Wereldbeker cyclocros in Hoogerheide 2022 elite men

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief hebben getest op Letrozole Metabolite. Aerts tijdens de wereldbeker in 2022. Bossuyt tijdens de Ronde van Normandië. Beiden zijn op dit moment geschorst, maar schreeuwen hun onschuld uit.

De twee delen hetzelfde management. Ze zijn ervan overtuigd dat het verboden middel onvrijwillig in het lichaam is terechtgekomen en wijzen daarbij naar de veeteelt. Het product kan immers voorkomen in zuivelproducten zoals koemelk.

"Hun dossiers vertonen te veel gelijkenissen om dat te verwaarlozen", laat het management aan Sporza weten."We baseren ons daarbij nog altijd op de hypothese dat Toon en Shari positief getest hebben na het consumeren van zuivelproducten in Flamanville."

"Daarom hebben we al onze renners die zondag in Flamanville meerijden persoonlijk geadviseerd om zo weinig mogelijk zuivelproducten (zoals yoghurt, melk, kaas...) uit de streek te consumeren." Onder Michael Vanthourenhout en Toon Vandebosch kregen het advies te horen.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022