Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Wout van Aert zal volgend seizoen dan toch niet de Maglia Rosa najagen in de Giro d'Italia.

Tour de France 2023 - stage 17

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn carrière de Giro d'Italia zal betwisten. Volgens La Gazzetta dello Sport, dat het gerucht lanceerde, geloven ze bij Jumbo-Visma zelfs in een top-vijf notering in het algemene klassement.

Zijn Giro-deelname is echter nog niet 100% officieel gemaakt, maar in de podcast De Rode Lantaarn bevestigde Van Aert min of meer de geruchten. Hij vertelde meteen ook wat zijn ambitie is. "Ik mag het niet officieel bevestigen, maar stel dat ik naar de Giro zou gaan, dan zou ik het liefst voor etappes gaan", zei hij.

"Een klassement rijden is echt niet te combineren met de andere wedstrijden die ik rijd. Ik zou het niet leuk vinden dingen op te offeren om een aardige uitslag te rijden in een klassement. Vijfde worden in de Giro, maar me de rest van het jaar vervelen en 100 keer op hoogtestage gaan en nog twee kilo afvallen, dat zie ik niet echt zitten."

"Nu kan ik veel verschillende dingen doen en ik vind het vet om die in één jaar te combineren. Om het klassement echt te kunnen winnen, gaat mijn gewicht uiteindelijk toch een rol spelen. De eerste rit kan ik wel nog net aan. Daar ga ik voor. (lacht) Een klassement spreekt me hoe dan ook minder aan dan ritzeges pakken."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023