18-jarig broertje Egan Bernal gaat koersen in Europa: 'Egan is als een vader voor mij'

Ronald Bernal wil net als zijn grote broer profrenner worden en droomt ervan om Parijs-Roubaix te winnen.

Ronald Bernal is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. De jongere broer van Egan Bernal trekt volgend seizoen naar Europa om er bij de beloften te koersen. Hij tekende een tweejarig contract bij UC Monaco, dat gesteund wordt door de wielerbond van Monaco.

De Tour winnen zal hem wellicht nooit lukken. Enerzijds omdat hij niet over het klimtalent van zijn broer beschikt. Anderzijds omdat vlakkere koersen hem beter liggen. "Parijs-Roubaix winnen is mijn grote droom", zei hij vorig jaar in een interview me AS Colombia.

Van Aert & Van der poel

Qua type renner vergelijkt hij zichzelf een beetje met Wout van Aert. "Sprinten, klimmen, hij kan het allemaal. Maar hij is natuurlijk van een heel ander niveau." De renner waar hij het meest naar opkijkt is Mathieu van der Poel. "Hij is een complete renner en hij is zeer sterk."

Ronald heeft het geluk dat hij kan trainen met een Tour- en Girowinnaar aan zijn zijde. De twee broers kunnen het erg goed met elkaar vinden. "Egan is praktisch mijn leven, hij is als een vader voor mij. Hij is een steun en toeverlaat en adviseert mij."

Nieuws
  • Foto: Instagram/ronaldstivenbernal