Thibau Nys na 19e plek: 'Het gaat niet meer, er moet iets drastisch veranderen'

Thibau Nys wil de komende weken in Calpe de batterijen terug opladen en overweegt om daar nog een week langer te blijven.

World Cup Flamanville women 2023

Het gaat van kwaad naar erger met Thibau Nys. In het begin van het seizoen verraste hij nog vriend en vijand met zijn eerste drie profzeges. Sinds zijn laatste overwinning in de Koppenbergcross gaat het echter alleen maar bergaf. Zondag finishte Nys junior in Flamanville op een teleurstellende 19e plek.

Wat er aan de hand is? "Vandaag had ik de benen niet", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "De afgelopen weken waren nochtans niet heel slecht, maar vandaag voelde ik dat de batterij volledig leeg is. En het zou wel eens een tijdje kunnen duren alvorens die weer opgeladen is."

Nys wil niet in paniek schieten, maar vreest dat het niet iets is wat in twee weken opgelost kan worden. "Ik moet eerst even samenzitten met mijn trainer. Maar het is wel een feit dat ik nu even volledig stil sta. Het valt misschien nog te redden, maar er zullen drastische veranderingen moeten gebeuren."

Calpe

De komende weken zullen we Nys even niet meer in actie zien. Hij vertrekt immers naar het Spaanse Calpe om er met Lidl-Trek op stage te gaan. Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel werken daar momenteel trouwens samen hun winterkilometers af.

Nys overweegt zelfs een weekje langer aan de Spaanse kust te blijven. "Het is allemaal nog vroeg. Ik moet geen overhaaste beslissingen maken, maar ik plak er misschien wel een week bij. Fysiek is het gewoon echt op."

Nieuws
  • Photo: Billy Ceusters/PNCor Vos Ā© 2023