Lampaert over charme (en moeilijkheid) van strandracen: 'Ik zou durven zeggen dat dit het gevoel is van een tijdrit'

Tim Merlier won zondag de strandrace van Bredene door Thijs Zonneveld nipt te verslaan. Wat is het leuke van fietsen in het zand?

Memorial Frank Vandenbroucke 2023

Dat vroeg Sammy Neyrinck van Sporza zich ook af en dus verbleef hij in het spoor van winnaar Merlier en zijn maten Tim Declercq, Yves Lampaert en Bert Van Lerberghe. "Het is gewoon tof", aldus Lampaert. "Het is eens een andere prikkel die we aan ons lichaam geven. Het is een offroadkoers en daar hebben we niet veel kans toe."

Zwaar is het ook, benadrukt Lampaert. "Ik zou durven te zeggen dat dit het gevoel is van een tijdrit. Een tijdrit op de limiet, continu. Een uur pompen. Alles geven wat je in je hebt."

Mentaal

En daarbij is het vooral mentaal fijn. "Daar kunnen we heel lang over babbelen", aldus Merlier. "We worden er niet voor betaald en natuurlijk is een wegkoers belangrijker, maar het is gewoon leuk voor het moreel. Voor de sfeer. Het is gewoon plezanter als je hier gewonnen hebt."

De zege geeft Merlier vertrouwen voor het wegseizoen. "Het is altijd het streefdoel om beter te doen. Iedereen wil altijd beter doen, dus wij ook. Iedereen heeft zo wel zijn eigen ambities. Voor mij is dat zoveel mogelijk sprintkoersen winnen. Voor Bert is dat misschien zoveel mogelijk goede lead-outs doen. Voor Tim Declercq is dat zoveel mogelijk goede kopkilometers doen."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023