Iserbyt legt zich bij voorbaat neer bij suprematie Van der Poel en Van Aert: 'Sprookjes blijven sprookjes'

Eli Iserbyt heeft zes zeges op zijn lijst staan dit seizoen, maar binnenkort keren Van der Poel, Van Aert en Pidcock terug in het veld.

World Cup Flamanville women 2023

Na zijn knappe winst in Flamanville, waar Iserbyt in de voorlaatste ronde wegreed van een sterke Pim Ronhaar, deed hij zijn verhaal in gesprek met VTM Nieuws. Het ging ook nog even over de naderende terugkeer van Van der Poel, Van Aert en Pidcock. In tegenstelling tot voorgaande jaren denkt Iserbyt niet dat hij het de Grote Drie stelselmatig moeilijk kan maken.

"Het zal dan niet meer voor de winst zijn, maar voor het podium. Ik ben daar realistisch in. Ik heb vier jaar lang een utopie nagestreefd, maar uiteindelijk blijven sprookjes wel sprookjes. Ik wil wel, maar het is al zoveel en zo moeilijk geweest dat ik ook niet nodeloos mijn krachten ga verspillen."

Iserbyt heeft immers zijn klassementen nog te verdedigen. In de Wereldbeker staat hij bovenaan met een voorsprong van negentien punten op Ronhaar. In het Superprestige-klassement leidt hij met twintig punten meer dan Laurens Sweeck. En in de X2O Badkamers-trofee, die op tijd gaat, ligt hij 27 en 15 seconden achter op respectievelijk Thibau Nys en Lars van der Haar.

Nieuws
  • Photo: Billy Ceusters/PNCor Vos © 2023