Thibau Nys over scheiding ouders: 'Weet nog dat ik met een klein hartje naar school ging'

Thibau Nys was twaalf jaar toen zijn ouders scheidden. Al zegt hij daar weinig last van te hebben gehad.

World Cup Flamanville women 2023

In gesprek met Humo kijkt hij terug op die tijd. "Ik heb geen moeite om erover te praten. De scheiding van mijn ouders was er één uit het boekje. Mijn ouders beseften heel goed: wij hebben het verkloot, we gaan er nu alles aan doen opdat Thibau hier niet het slachtoffer van wordt."

De ouders van Nys zijn op goede voet uit elkaar gegaan. "Ze zijn altijd met elkaar blijven praten. Je hebt ook ouders die nooit meer rechtstreeks met elkaar communiceren. Dat deden ze later ook omtrent hun nieuwe partners. Ze hebben het allemaal goed aangepakt. Ik heb met hen beiden een goede band."

Klein hartje

Al was het op het moment zelf niet makkelijk uiteraard. "Ik weet wel nog hoe ik, de ochtend dat het in alle kranten stond, naar school ging met een klein hartje. Maar mijn vrienden wisten ook wel dat ze me er niet mee moesten belasten. En journalisten kwamen me ook niet vragen: ‘Hoe is het thuis?’ Dat doe je niet, met een jongen van 12.”

Op die leeftijd sliep hij soms bij zijn vader, soms bij zijn moeder of soms bij de eveneens gescheiden ouders van zijn eerste vriendin. "Ik sliep ik in één week tijd soms op vier verschillende plekken. Ik miste structuur. Dat is het enige waarmee ik heb geworsteld: mijn spullen lagen altijd overal. Bij papa nog een boek, bij mama mijn turnzak..."

Achtergrond
  • Photo: Billy Ceusters/PNCor Vos Ā© 2023