Mathieu van der Poel: 'Ik train geregeld met Remco, de relatie is anders dan met Wout'

Mathieu van der Poel vertoefde de voorbije twee maanden aan de Spaanse kust en ook Remco Evenepoel werkt daar zijn winterkilometers af.

De twee fenomenen hebben beiden niet zo lang geleden een huisje in de buurt van Calpe gekocht. Daar kunnen ze zich in alle rust en in zachte weersomstandigheden klaarstomen voor het komende wegseizoen. Samen trainen is leuker dan alleen en dus trekken Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel ook geregeld samen op pad.

"Met Remco spreek ik vaak af in Spanje om samen te trainen", zegt Van der Poel aan Het Nieuwsblad. "We komen goed overeen, we lachen veel samen. De relatie met hem is anders dan die met Wout omdat we minder concurrenten zijn. In Luik straks misschien wel, maar ik weet niet of hij mij daar echt als een concurrent ziet."

La Doyenne

Luik-Bastenaken-Luik is trouwens een monument dat de wereldkampioen dolgraag wil winnen. Geen simpele opgave want het betreft een heuvelklassieker. Van der Poel zal met zijn 75 kilo bergop moeten afrekenen met lichtgewichten als Evenepoel, Pogacar en Pidcock.

Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2020

"Het is een optie dat ik komend voorjaar Luik-Bastenaken-Luik rijdt", zegt Van der Poel. "Maar ik ben realistisch. Als mannen als Pogacar of Evenepoel aanzetten op La Redoute is het voor mij bijna onmogelijk om mee te zijn. Ik heb Luik één keer eerder gereden (in 2020 eindigde hij verrassend zesde) en toen moest ik ook lossen op La Redoute."

Afspraak

Van der Poel heeft het tijdens een training met Evenepoel trouwens al gehad over La Doyenne en de Belgische kampioen wil hem wel een handje helpen. "We hebben de afspraak gemaakt dat hij de Ronde gaat rijden in een jaar dat ik niet mee doe. Ik doe dan mee in Luik wanneer hij niet aan de start staat." (lacht)

Achtergrond
  • Foto: Strava/Remco Evenepoel