📸 'Koekenbakker' Van Aert genoot van maanden thuis: 'Hij stond te springen om Georges naar school te brengen'

Wout van Aert zit nu even in Spanje voor de eerste stage met Jumbo-Visma. De afgelopen maanden was hij een blije huisvader. Z'n vrouw Sarah vertelt.

World Championships elite men - Road - 2022

Wout van Aert ziet in tegenstelling tot Mathieu van der Poel een verhuizing naar Spanje niet zitten, zo liet hij eerder weten. De afgelopen twee maanden was hij veel thuis in Herentals en hij genoot met volle teugen van die tijd.

Dat blijkt uit een reportage in het tv-programma Sportweekend van Sporza. Daarin vertelt zijn vrouw Sarah De Bie dat haar man zich als een voorbeeldige huisvader gedroeg de afgelopen tijd.

Sterker nog, het was vechten wie zoontje Georges naar school mocht brengen. "Hij stond er echt voor te springen, ik kon hem niet kloppen", zegt ze.

De jonge spruit zelf was er ook behoorlijk mee in z'n nopjes dat papa hem nu eens wat vaker naar de kleuterschool kon brengen. "Het was voor Georges genieten dat zijn papa hem de voorbije maanden af en toe van en naar school kon voeren."

Koekjes bakken

Georges, en ook zijn jongere broertje Jerome, zullen het de komende tijd weer even zonder hun papa moeten stellen. Van Aert is met zijn ploeg vertrokken voor de eerste stage in Zuid-Spanje.

Doorgaans staat die niet in het teken van keihard trainen, maar is het meer kilometers maken, en aan de teambuilding werken - de doelen voor komend seizoen worden daar ook besproken.

Van Aert nam wel in stijl afscheid van zoontje Georges. Het hele gezin (Jerome is er nog wat te jong voor) ging koekjes bakken de avond voor Van Aert het huis in Herentals verliet.

Beeld: Instagram Wout van Aert

Cross

Van Aert is zo'n tien dagen van huis, want de 23ste rijdt hij na de cross van afgelopen zaterdag in Mol zijn tweede veldrit van het seizoen in Antwerpen. Daarin neemt hij het ook meteen op tegen Mathieu van der Poel.

Dit is het gehele programma van Van Aert. Alleen in Heusden-Zolder zal Mathieu van der Poel niet aan de start staan.

Exact Cross van Mol (22 december)

Wereldbeker van Antwerpen (23 december)

Wereldbeker van Gavere (26 december)

Superprestige Heusden-Zolder (27 december)

Wereldbeker van Hulst (30 december)

X2O-cross van Baal (1 januari)

X2O-cross van Koksijde (4 januari)

Wereldbeker van Zonhoven (7 januari)*

Wereldbeker van Benidorm (21 januari)*

*Van Aert start in die twee crossen onder voorbehoud
Pelotonpraat
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022