📸 Victor Campenaerts grapt erop los: eerbetoon aan 'vleesklak' Van Emden en Ferraritijdritfiets

Als er voor jou een hoofd wordt kaal geschoren dan weet je dat iemand echt respect voor je heeft. Victor Campenaerts deed het voor Jos van Emden.

European Championschips 2017 ITT men Elite

Victor Campenaerts is - in de positieve zin van het woord - een beetje een vreemde vogel. Hij is altijd in voor nieuwe snufjes (hij pakte ooit uit met een enorm groot buitenblad in Dwars Door Vlaanderen) en is ook altijd in voor een mooie grap.

Vleesklak

Dat bleek wel weer uit het bericht dat hij gisteren op Instagram postte vanuit Spanje. De Belg die wel onder de bijnaam Vocsnor door het leven gaat vanwege de snor die hij regelmatig laat staan, valt nu ook op door haar.

Maar dan vanwege het gebrek eraan: hij is helemaal kaal. In de tekst bij de foto's zegt Campenaerts dat hij dat voor Jos van Emden heeft gedaan. "Bye bye Jos van Emden! Geen betere manier om Jos' z'n carrière te eren dan met een 'vleesklak'", schrijft hij.

Campenaarts reed in 2016 en 2017 voor Team LottoNL-Jumbo en was dus in die tijd ploeggenoot van Jos van Emden, die z'n hele professionele loopbaan bij dezelfde ploeg reed (uiteraard had die wel verschillende namen). Van Emden is komend seizoen ploegleider van Visma | Lease a Bike Women

Ferraritijdritfiets

Op de tweede foto showt Campenaerts z'n nieuwe tijdritfiets van Orbea, waar zijn huidige ploeg Lotto-Dstny komend seizoen op rijdt. Maar niet heus...

Campenaerts traint binnen op z'n smarttrainer wel degelijk op de tijdritfiets, maar heeft er bij wijze van grap een foto van een Ferrari overheen geplakt. Wellicht is hij wel heel erg onder de indruk van de fiets, anders vergelijk je 'm niet met een Ferrari natuurlijk...

Victor Campenaerts koos er dit seizoen voor het eerst voor helemaal te overwinteren in Spanje - net als Mathieu van der Poel eigenlijk. Van der Poel heeft er een eigen huis, zover is het nog niet voor de Belg. Hij propte z'n auto vol met spullen en toog samen met z'n vriendin naar een huurhuis om de hele winter in goede temperaturen te kunnen trainen.

Pelotonpraat
  • Photo Anton Vos/Cor Vos © 2017