Het heerlijke drukke crossprogramma rond Kerst op een rijtje (en waar je Van der Poel en Van Aert ziet)

De kerstperiode is de mooiste crossperiode van het jaar. Het is de komende tijd bijna elke dag raak. We zetten alle crossen deze kerstvakantie (en waar je het ziet, wie er rijdt) voor je op een rijtje hieronder.

UCI cyclo-cross World Cup 2022 - 2023 Gavere elite men

De mooiste tijd van het jaar is aangebroken! Voor kerstliefhebbers, maar misschien nog wel meer voor crossliefhebbers, want vanaf aanstaande vrijdag gaat het helemaal los. In zo'n twee weken tijd staan er niet minder dan tien tv-crossen op het programma.

En het nog veel mooiere nieuws: in veel van die crossen zullen Mathieu van der Poel en Wout van Aert de degens kruisen (met vaak ook Tom Pidcock als derde hond op de loer om er met het been vandoor te gaan..).

De vrouwen zullen over het algemeen een wat minder volgepakt programma rijden dan Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maar bijvoorbeeld in Antwerpen en Gavere staan de meeste toppers wel aan de start. Ook Diegem zal beschikken over een sterk deelnemersveld bij de vrouwen.

Dit is het programma van de aankomende twee weken. Voor de cross van Diegem geldt dat het een avondcross is. Die van vandaag in Mol, hoewel doordeweeks, is dat niet, dus daar geldt het normale startuur van 13.40 uur bij de vrouwen en 14.50 uur bij de mannen.

December

22-12-2023: Zilvermeercross Mol (Bel) Exact cross

Live op Eurosport 1, Sporza. Met Mathieu van der Poel en Wout van Aert23-12-2023: Scheldecross Antwerpen (Bel) Wereldbeker

Live op Eurosport 1, Sporza. Met Mathieu van der Poel en Wout van Aert 26-12-2023: Gavere (Bel) Wereldbeker

Live op Sporza, NOS. Met Mathieu van der Poel en Wout van Aert27-12-2023: Heusden-Zolder (Bel)

Eurosport 1. Met Wout van Aert. 28-12-2023: Diegem (Bel)

Live op Eurosport 1, Sporza. Met Mathieu van der Poel en Wout van Aert (avondcross)29-12-2023: Azencross Loenhout (Bel)

Live op Eurosport 1, Sporza. Met Mathieu van der Poel30-12-2023: Hulst (Ned) Wereldbeker

Live op Eurosport 1, Sporza, NOS. Met Mathieu van der Poel en Wout van Aert 

Januari

01-01-2024: Grote prijs Sven Nys (Bel) X²O Badkamers Trofee

Live op Eurosport 1, Sporza. Met Mathieu van der Poel en Wout van Aert04-01-2024: Vlaamse Duinencross Koksijde (Bel) X²O Badkamers Trofee

Live op Eurosport 1, Sporza. Met Mathieu van der Poel en Wout van Aert06-01-2024: Cyclocross Gullegem (Bel)Geen tv-cross

07-01-2024: Zonhoven (Bel) Wereldbeker

Live op Eurosport 1, Sporza, NOS. Met Mathieu van der Poel en Wout van Aert - die laatste onder voorbehoud
Het 'live bij de NOS' is onder een groot voorbehoud. Als er bijvoorbeeld schaatsen is op hetzelfde moment als de cross, zal de NOS - helaas - hoogstwaarschijnlijk voor het schaatsen kiezen en de cross op de stream uitzenden (en er is tussen Kerst en Oud & Nieuw veel schaatsen..). Er is wel altijd een livestream.
Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022