10 x dansende renners (met o.a. Van Aert & Pogacar): wie heeft de beste dansmoves?

Veel profrenners gooien graag eens de benen los en er schuilt wel wat danstalent in het peloton.

Het leven van een profrenner is niet gemakkelijk. Ze moeten het hele jaar door hard trainen, een strikt dieet volgen én op tijd gaan slapen. Enkel na afloop van het seizoen of na een indrukwekkende overwinning, mag de riem er even af.

Op zo'n momenten wordt er dan gefeest, wat gedronken of gedanst. Het vreugdedansje van Alison Jackson na haar verrassende zege in Parijs-Roubaix is daar een prachtig voorbeeld van. Na afloop van het voorbije wegseizoen ging Tadej Pogacar dan weer uit de bol in een nachtclub. Ongeveer op hetzelfde moment ging Wout van Aert met een roodharige Colombiaanse aan het dansen.

Benoît Cosnefroy vond de beklimming van de loodzware Col de Joux Plane tijdens de Tour dan weer de ideale gelegenheid om even af te stappen en feest te vieren met zijn fans. En ook de doorgaans schuchtere Nairo Quintana demonstreerde al zijn beste danspasjes.

Dit zijn onze 10 favoriete dansmomenten van profrenners:

Alison Jackson

Tadej Pogacar

Peter Sagan

Tom Boonen

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sporza (@sporza.be)

Wout van Aert

Julian Alaphilippe

Nairo Quintana

Pello Bilbao & Ion Izagirre

Benoît Cosnefroy

Soudal Quick-Step

Op dit moment wordt er minder gedanst en vooral veel getraind. Over negen dagen wordt aan de andere kant van de wereld immers het nieuwe seizoen op gang getrokken. De Santos Tour Down Under (16 - 21 januari) is de eerste WorldTour koers. Op 24 februari opent de Omloop het Nieuwsblad het klassieke voorjaar.

Pelotonpraat
  • Foto: YouTube/Luka Stranić