📸 Robert Gesink mag niet in de regen rijden van Strava-volger, Achterhoeker reageert gevat

Robert Gesink is bijna 20 jaar prof, maar volgens een volger op fietsapp Strava snapt hij er nog niks van. Gesink reageert er heerlijk cynisch op!

Robert Gesink begint straks in Australië tijdens de Tour Down Under aan z'n achttiende seizoen als wielerprof, allemaal in dienst van Visma | Lease a Bike of diens naamvoorgangers. Een door de wol geverfde prof dus, maar ene Dirk dacht hem op Strava toch nog even de les te moeten lezen.

Duikbrilrit

Vanwege de feestdagen vertoeft Gesink momenteel in Nederland en wie zelf de afgelopen tijd pogingen heeft ondernomen de fiets op de stappen, weet: regen, regen, regen. Zo ook gisteren in de Achterhoek.

Toch besloot Gesink, die normaal z'n rondjes in thuisbasis Andorra maakt, er voor een duurrit van vier uur (130 kilometer aan 32,6 km/u gemiddeld) samen met mede-Achterhoeker Koen Bouwman. Happy Holidays & Horizontal Rain, plus een wind- en regenemoji, en ook nog eentje van een duikbril erbij.

Tekst gaat verder onder de weergave van de rit op Strava

Dirk de supertrainer!

Het was allemaal niet naar de zin van Dirk. Bij Jumbo-Visma beschikken ze over de beste trainers en coaches van het peloton, en ook Gesink weet inmiddels toch wel een beetje hoe het werkt als wielerprof, maar deze kwibus wist het allemaal beter.

Wat Dirk betreft was het uit den boze om door de regen te rijden. Hij schreef het volgende onder de geüploade rit van Gesink.

Jaja Dirk, gaat er met gestrekt been in en weet het allemaal veel beter dan Gesink en de begeleiding bij Jumbo-Visma.

Dat besefte Gesink zelf ook als geen ander en dat leverde een mooie cynische reactie op van de Achterhoeker op de woorden van Dirk. Heel mooi, haha!

Seizoen Gesink

Gesink start zijn seizoen dus al op 16 januari in de Santos Tour Down Under. Daar zal Dirk vermoedelijk weinig te klagen hebben wat betreft rijden in slecht weer, want het is dan zomer in Australië. Al is het daar misschien weer te warm om te fietsen volgens Dirk...

Voor de rest zal het laatste seizoen van Gesink nog nader worden ingevuld. Het is al wel duidelijk dat hij de Vuelta zal rijden als laatste grote ronde van z'n carrière. De afgelopen editie maakte hij daar nog grote indruk als superknecht voor Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic.

Pelotonpraat
  • Beeld: Strava Robert Gesink