🎥 Uit de oude doos: Peter Sagan gaat sumoworstelen in Japan

Peter Sagan heeft gedurende zijn wielercarrière veel gekkigheden uitgehaald. Bijvoorbeeld tijdens een criterium in Japan in 2013.

Het Japan Saitama Criterium is één van de vele natourcriteriums. Renners kunnen er wat rondjes rijden in ruil voor een flinke som geld. Wielerliefhebbers kunnen er hun helden van dichtbij bewonderen. 10 jaar geleden was Peter Sagan één van de grote blikvangers. Hij had dat jaar onder meer de groene puntentrui in de Tour, de Brabantse Pijl en Gent-Wevelgem gewonnen.

Sagan maakte van de gelegenheid gebruik om de Japanse cultuur te ontdekken. Als topsporter koos hij ervoor om zich te wagen aan de meest tradionele sport in Japan: sumoworstelen! Het doel is je tegenstander op de grond krijgen of uit de ring dwingen. Slaan is niet toegelaten.

Daar zijn uiteraard beelden van gemaakt. Sagan nam het op tegen struise Japanners en nam ook deel aan de hilarische opwarming. Chris Froome, Marcel Kittel en Rui Costa waren er trouwens ook bij. De beelden kan u hieronder bekijken.

Dit seizoen hebben we helaas afscheid moeten nemen van de Slowaak. Hij sluit zijn carrière af met maar liefst 121 profoverwinningen. Zijn strafste verwezenlijkingen zijn drie wereldtitels en zeven groene truien. Verder staan ook de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem (3x) op zijn rijkgevulde palmares.

Achtergrond
  • Foto: YouTube/PeterSaganOfficial