Humorvolle Mr. Bang Ding Plow is een prof maar probeerde dat op Strava onder de radar te houden

Mr. Bang Ding Plow, dat klinkt als een grap. En dat is het ook. Op Strava is dat de naam van een prof met behoorlijk veel humor.

Jensen Plowright is misschien niet een naam waarbij er meteen belletje bij je gaat rinkelen. Maar hij is toch echt profwielrenner. Sterker nog, hij is teamgenoot van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Deceuninck.

De 23-jarige Australiër gaat daar zijn tweede jaar in als prof. De gebroeders Roodhooft plukten hem weg bij het developmentteam van Groupama-FDJ. Hij wordt vooral ingezet als knecht en reed nog geen grote ronde. Z'n beste resultaat was vorig seizoen een zevende plek in de Omloop van het Houtland - dat lukte in de een massasprint; hij eindigde een plekje voor Tim Merlier.

Plowright kan dus nog wel normaal over straat en ook op Strava zal hij niet lastig gevallen worden door stalkende fans. Maar toch besloot de jonge Australiër het eens anders aan te pakken op het sociale fietsmedium. Hij is daar niet geregistreerd onder z'n eigen naam, maar onder de welluidende naam Mr. Bang Ding Plow.

Dat getuigt al van enig absurdistisch gevoel voor humor, maar z'n tekstjes bij de ritten zijn soms nog veel leuker. Dieter Loos kwam 'm op het spoor op Strava en deelde deze post van Plowright - Mr. Bang Ding Plow dus. Hij maakte daarin op geheel eigen wijze kenbaar te zijn aangehouden door de politie.

Wij scrolden even door z'n tijdlijn en vonden nog meer leuke ritjes van Plowright. Een kort overzicht.

Plowright merkte bijvoorbeeld dat hij was opgemerkt op internet door Loos

Deze ietwat schunnige stamt duidelijk nog uit de tijd dat hij nog nog niet ontmaskerd was...

Oma schrapt misschien ook wel uit het testament voor bovenstaande grap

Mr. Bang is meer dan schunnige grappen. Hij heeft ook wijsheden

O ja, hij houdt ook van bier

En eten (en veel fietsen)

We zien Mr. Bang Ding Plow gek genoeg niet terug in de Tour Down Under, want de selectie van Alpecin-Deceuninck bestaat daar uit Maurice Ballerstedt, Lars Boven, Juri Hollmann, Tobias Bayer, Jason Osborne, Luca Vergallito en Stan van Tricht.

Pelotonpraat
  • Beeld: Strava