🎥 Zoe Bäckstedt crosst door eigen huis en tuin (met toekijkende papa Magnus)

Soms kun je ook gewoon thuis trainen. Zoe Bäckstedt laat in dit filmpje zien hoe je al veldrijdend door je huis en tuin scheurt.

Hexia cross Gullegem cyclocross women 2024

Afgelopen weekend presteerde de pas 19-jarige Zoe Bäckstedt uitstekend in de cross. Op zaterdag was de beste in Gullegem (de toppers ontbraken daar) en een dag later reed ze achter Puck Pieterse en Inge van der Heijden naar een derde plek in de wereldbekercross van Zonhoven.

Eigen huis en tuin

Niet verwonderlijk als je in ogenschouw neemt hoe ze traint... Eli Iserbyt liet een een zandstrook aanleggen in z'n tuin, maar Bäckstedt blijkt zelfs een heel parkoers door haar eigen huis en tuin af te leggen als training.

Aan de beelden te zien deed ze dat niet afgelopen week, want het ziet er behoorlijk zomers uit op de beelden (ze rijdt bovendien op een fiets van Colnago en niet van Canyon, haar huidige materiaalsponsor).

We zien op de beelden ook hoe papa Magnus (oud-winnaar van Parijs-Roubaix) goedkeurend toekijkt vanuit z'n luie tuinstoel. Hier check je het filmpje!

Bäckstedt op de weg

Zoe Bäckstedt is naast veldrijdster ook een groot talent op de weg. Ze maakte vorig jaar middenin het seizoen de overstap van EF Education-SVB-TIBCO naar Canyon/SRAM, waar haar vader ploegleider is. De Britse won nog geen koersen bij de elite, maar liet zich onder andere in de Simac Ladies Tour al goed zien, bijvoorbeeld met een derde plek in de tijdrit in Leuven.

Pelotonpraat
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024