šŸŽ„ Waar of leugens? Hilarisch vergelijkingsfilmpje tussen fietspaden in Nederland en BelgiĆ«...

In Nederland mogen we graag een beetje lachen om de staat van de wegen in België. En ook om de fietspaden, zo blijkt in dit filmpje!

racefietsstuur en fietspad

Belgen mogen graag spotten met de Nederlandse zuinigheid en de kwaliteit van het bier in Nederland - ook dit jaar kreeg Tiesj Benoot na z'n adtje op het podium van de Amstel Gold Race weer de nodige cynische complimenten dat hij erin was geslaagd het glas zo snel op te drinken.

Maar in Nederland spotten we natuurlijk ook wel graag met de Belgen. Zo hebben we een hele rubriek moppen die over onze zuiderburen gaan, maar in dit artikel focussen we even op het Belgische wegdek.

Want waar de Belgen niet zoveel op hebben met de kwaliteit van het bier in Nederland, daar geldt dat omgekeerd voor de kwaliteit van het asfalt - als je het zo mag noemen waar je in Belgiƫ overheen rijdt in de auto of op de fiets.

Stuiteren over de stoeptegels

Ook bij de fietspaden is er een wereld van verschil. Wie weleens in Zuid-Limburg heeft gefietst, kan erover meepraten. Het is meteen duidelijk wanneer je de grens bent gepasseerd. Van gestructureerde mooie fietspaden naar... tsja, wat is het eigenlijk. Stuiteren over stoeptegels die voor fietspad moeten doorgaan.

Een Instagrammer zetten een leuk filmpje online waarin hij ze even naast elkaar zet. Hier zie je dat filmpje! Gechargeerd en uit z'n verband gerukt of is het wel echt zo?

Het filmpje

Nog twee Begische voorjaarskoersen

De Vlaamse voorjaarskoersen zitten er op, maar na een kort intermezzo in Nederlands Limburg afgelopen zondag trekken we vandaag wel Walloniƫ in. Dat gebeurt natuurlijk niet over fietspaden, maar over de wegen in de Ardennen.

Vandaag is het eerst in gestrekte draf met het mannen- en vrouwenpeloton voor de traditionele sprint op de Muur van Huy in de Waalse Pijl. Zondag wacht dan de oudste van allemaal, La Doyenne, Luik-Bastenaken-Luik.

Pelotonpraat
  • Screenshot PieterMas84
  • Instagram Pietermas84