De 5 mooiste wielershirtjes van het profpeloton in het seizoen 2024

De Tour Down Under is begonnen, en daarmee wielerseizoen 2024! Alle shirtjes zijn bekend en dit vinden wij de mooiste die er dit jaar rondrijden...

Een nieuw seizoen betekent ook dat alle ploegen een - op papier in ieder geval - nieuw tenue hebben. Sommige ploegen kregen andere sponsors en rijden in een totaal ander tenue, sommige ploegen voerden wat kleine wijzigingen door, sommige ploegen veranderden alleen details.

Maar een nieuw jaar is een nieuwe kans voor de modepolitie van Wieler Revue (die bestaat uit mij, de redacteur wiens naam bij dit stukje staat). Dit zijn van vijf naar één de het kwintet mooiste shirtjes in het peloton in 2024.

5) EF Education-EasyPost

EF Education staat bij mij steevast hoog in het lijstje en ook dit jaar hebben ze weer een fraai roze shirt afgeleverd. Het is nóg wat vrolijker doordat naast roze dit jaar geel de tweede kleur is. Ik moest er even aan wennen, maar het shirt mag er echt weer zijn!

4) Movistar

De ontwerper van Movistar heeft als voordeel dat hij niet duizend-en-één sponsoren op het shirt kwijt hoeft en het dus lekker 'clean' kan houden. Daarbij is de blauwe kleur al jaren heel mooi. Het shirte van dit jaar is nog wat mooier dan eerder, want die zwarte accenten onderin werken wel voor mij.

Beeld: Twitter Movistar

3) BORA-hansgroghe

Het groen blijft bij BORA-hansgrohe, maar het rood, dat ik niet zo mooi vond staan bij de rest van het shirt, maakt plaats voor een zachte kleur geel. Een hele verbetering wat mij betreft. Het resultaat is namelijk een veel frisser shirt - letterlijk en figuurlijk, want sommige mensen doet het denken aan een fles Cif.

2) SD Worx

BORA heeft het mooiste mannenshirtje, want zowel op nummer één als twee staan shirtjes van teams die alleen een vrouwentak hebben. SD Worx borduurt voort op het shirt van vorig jaar, maar maakt er nog een wat kleurrijker geheel van, zonder dat het een kermis wordt. Mooi gedaan!

Beeld: SD Worx

1) Canyon//SRAM

De absolute en onbetwiste nummer één is wat mij betreft het tricot van Canyon//SRAM. Een plaatje! Al jaren heeft het team van onder andere Kasia Niewiadoma en Maike van der Duin mooie shirtjes, maar die van 2024 is helemaal af. Net wat 'cleaner' - ik gebruik die term vaak, blijkt - dan vorig jaar en dat komt het shirt ten goede.

Beeld: Canyon/SRAM

De nummer één van dit lijstje, het shirt van Canyon/SRAM is al in koers te bewonderen, want die ploeg is sinds vrijdag actief in de Santos Tour Down Under voor vrouwen - SD Worx rijdt daar niet, en ook de andere teams met een vrouwendependance uit dit lijstje laten het afweten in Australië.

Pelotonpraat
  • Beeld: BORA-hansgrohe