🎥 Wiebes die te vroeg juicht lullig? Bekijk dan dit: MTB'er met finishwheelie op z'n plaat!

Je kunt als wielrenner te vroeg juichen, zoals Lorena Wiebes in de Amstel. Maar je zege met een wheelie vieren en dan op je plaat gaan is ook lullig. Deze MTB'er lost het wel mooi op!

mountainbiker met wheelie onderuit

Lorena Wiebes beleefde afgelopen zondag wat de nachtmerrie is van elke profwielrenner (behalve heel hard vallen): te vroeg juichen. In de ingekorte Amstel Gold Race dacht ze te winnen, stak de armen al in de lucht, maar daar kwam ineens Marianne Vos toch nog onderdoor...

Wheeliefail

Ze pakte het goed op door vrij snel alweer de pers te woord te staan en het ook in perspectief te zien - want haar gedachten gingen ook uit naar de politieagent die bij een ongeluk gewond was geraakt; de reden waardoor de koers ingekort moest worden.

De jonge mountainbiker in dit filmpje pakte het ook goed op. Maar hetgeen hem gebeurt valt toch ook wel onder de categorie 'lullig'. De Australiër Harry Doye wil zijn zege in het Australisch kampioenschap in de juniorencategorie eens uitgebeid vieren met een wheelie.

Maarrrrr... het is nogal glad in de finishzone vanwege regen en hij maakt een schuiver die enige naam mag hebben. Doye komt bijna al vallend over de streep. Als hij weer staat, lost hij het leuk op door een buiging te maken... Hieronder kun je de beelden bekijken.

MTB-seizoen

Doye werd dus Australisch kampioen bij de junioren, maar ook het internationale MTB-seizoen is weer bijna begonnen. In Brazilië staat vanaf vandaag de tweede manche van de World Cup op het programma, met de shorttrack op vrijdag en de XCO op zondag. Vorige week werd in het Zuid-Amerikaanse land ook al de eerste manche verreden.

In Brazilië zijn de Nederlandse toppers die we kennen van de weg nog niet aan het front (Anne Tauber en Anne Terpstra waren wel present). Puck Pieterse nam na het cross- en wegseizoen dat ze reed even gas terug en werkt in het Spaanse Girona inmiddels weer aan het MTB'en om haar grote droom te verwezenlijken: een medaille op de Spelen in Parijs.

Mathieu van der Poel rijdt zondag Luik-Bastenaken-Luik en het is nog niet duidelijk hoe zijn zomer er verder uitziet. Het zou kunnen dat hij voor de olympische MTB-wedstrijd kiest en dan zal hij hoogstwaarschijnlijk ook wat World Cups rijden.