Lorena Wiebes houdt van kickboksen: 'Na een uurtje ben ik helemaal naar de kloten!'

Gisteren won Lorena Wiebes de tweede etappe in de Simac Ladies Tour. Als trotse Europees kampioene kijkt de sprinter van SD Worx-Protime terug op een sterk seizoen. Maar ze heeft afwisseling nodig in haar trainingsprogramma.

Lorena Wiebes

Zo doet Wiebes in de winter graag aan kickboksen. “Vanwege de afwisseling", verklaart Wiebes. "Gedurende het seizoen is het heel lastig om het kickboksen te onderhouden. Ik heb uitgesproken dat ik ook een keer de ring in wil. En dat mag ook van de ploeg."

"Normaal gesproken gaat dat aan het einde van dit seizoen gebeuren. Maar het is wel een recreantengevecht hoor. Met hoofd- en scheenbescherming."

Wiebes legt uit waarom deze sport belangrijk is voor haar. "Kickboksen heeft als voordeel dat je er erg sterk van wordt, dat het goed is voor je core stability en je reactievermogen."

"Als ik dat een uurtje doe ben ik daarna helemaal naar de kloten. Je kunt in korte tijd helemaal afgemat worden. Qua conditietraining is het gewoon een prima tijdverdrijf."

Voorlopig is ze de enige bij SD Worx-Protime die zich waagt aan het kickboksen. Wiebes: "Ik heb de handschoenen en het stootkussen weleens meegenomen op trainingskamp maar mijn ploeggenoten wagen zich er niet aan.”

Vrouwen
  • Cor Vos