🎥 Kool kan het ook zonder pech Wiebes in Tour de France Femmes: 'De twijfels zijn voorgoed weg'

Is er sprake van een machtsovername in het vrouwensprinten? Charlotte Kool klopt Lorena Wiebes in de ochtendrit van de Tour de France Femmes! 

charlotte kool wint in de tour de france femmes

Een ongewoon korte etappe in de Tour de France Femmes. Slechts 67 kilometer van Dordrecht naar Rotterdam, onder meer langs toeristische trekpleisters als Kinderdijk - de lengte van de rit heeft natuurlijk alles te maken met de tijdrit die later vanmiddag op het programma staat.

Duel Kool tegen Wiebes

Even leek het erop dat het een nerveus gebeuren zou worden. Na een val viel het peloton uiteen in een paar groepjes. De rust werd al snel weer hersteld. Audrey de Keersmaeker van Lotto-Dstny Ladies was de enige aanvaller van de dag. Ze reed een poos voor het peloton uit en sleepte daarmee de prijs voor de strijdlust in de wacht. Hoop op dagwinst zal ze echter niet gekoesterd hebben.

Het zou namelijk sprinten worden aan De Boompjes in Rotterdam. Kon Lorena Wiebes na haar pech van gisteren nu wel afrekenen met Charlotte Kool? Die vraag kunnen we beantwoorden met nee. Wiebes begon haar sprint misschien iets te vroeg, maar Kool kwam er ook gewoon heel sterk overheen in de laatste meters (bekijk de beelden hieronder). Ze lijkt echt de sterkste te zijn deze Tour de France Femmes.

Reactie Charlotte Kool

Daar was ze uiteraard heel tevreden mee. Winnen in eigen land, in het geel. Het kan niet mooier. "Ongelofelijk! Ik probeerde in de sprint heel kalm te blijven en op het juiste moment vol te gaan. Ik voelde al wel dat ik nog zo'n goede sprint in de benen moest hebben. Ik voelde dat ik dichter en dichter kwam en vlak voor de finishlijn wist ik dat het wel goed zou komen", zei ze tegen de NOS.

De verslaggever vroeg of de zege van vandaag extra mooi was, nu ze ook Lorena Wiebes écht klopte in een rechtstreeks duel. Dat leek haar niet echt uit te maken. "Het maakt me niet uit. Die pecht, dat hoort bij sprinten. Ik heb ook wel 's gehad dat ik er opeens achteraan reed. Gisteren telde voor honderd procent, en vandaag weer. De twijfels zijn voorgoed weg", zei ze over de moeilijke tijd met ademhalingsproblemen die ze achter de rug heeft.

Reactie Lorena Wiebes

Voor Lorena Wiebes was het andermaal een teleurstellende dag, maar toch stond ze er anders in dan gisteren, toen ze botte pech kende met haar afgebroken derailleur. Ze stak de hand enigszins in eigen boezem.

"Ik denk dat ik misschien net iets te vroeg startte. Dan wordt je wel eens geklopt, dat is nou eenmaal zo. Ik kon in elk geval sprinten. Er komen nu zwaardere dagen aan, dat moet mij meer liggen", dat moet mij meer liggen.

Beelden en uitslag

Results powered by FirstCycling.com

De dames moeten na de finish onmiddellijk de knop omzetten, want ze zijn nog niet klaar vandaag. Vanmiddag vanaf drie uur rijden ze een tijdrit van zes kilometer lang door het centrum van Rotterdam, met ook een passage over de Erasmusbrug. Morgen start het peloton in Valkenburg. Het Nederlandse deel van de Tour de France Femmes zit er dan op. De rit finisht in Luik.