📸 Handig overzichtje: waar nemen Pogacar, Vingegaard, Roglic en Evenepoel het dit jaar tegen elkaar op?

De programma's van de vier grote ronderenners zijn bekend. In welke wedstrijden staan ze aan de start? Een handige tabel!

Tour de France 2023 - stage 19

Gisteren presenteerde Soudal Quick-Step tijdens de mediadag in Spanje het programma van Remco Evenepoel, dat van Primoz Roglic lekte eerder al uit - al heeft zijn nieuwe ploeg BORA-hansgrohe vandaag de mediadag en zal het daar officieel worden.

Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard deden al eerder uit de doeken waar zij komend seizoen acte de présence zullen geven en dus weten we waar De Grote Vier - Afrika heeft z'n Big Five, het rondewielrennen de Big Four - elkaar zullen tegenkomen.

Tabel

Omdat het met alle wedstrijden die er verreden worden en vier renners een beetje een chaos is als je dat allemaal op moet schrijven, maakten ze bij het Twitter-account van Domestique een handig tabelletje met wie elkaar waar tegenkomen.

Hieronder zie je het tabelletje:

Zoals je ziet kun je ze alleen allevier tegelijk tegen elkaar zien strijden in de Tour de France. Doordat Pogacar als enige de dubbel Giro-Tour doet (hoera!) heeft hij een wat afwijkend programma van de rest. Zo zullen we de andere drie wel in de Dauphiné tegen elkaar zien rijden, als voorbereiding op de Tour.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023