Deze 10 Nederlanders starten hun seizoen in de Tour Down Under!

Hebben jullie ook zo'n zin in het nieuwe seizoen? Wij wel! Deze Nederlanders starten komende dinsdag aan de Tour Down Under.

Santos Tour Down Under stage-1 - elite men

De ploeg van Team Visma | Lease a Bike zit boordevol Nederlanders. Robert Gesink start in Australië het laatste jaar uit zijn loopbaan. Dat hoopt hij beter te doen dan vorig jaar, want in 2023 kwam Gesink ten val in de eerste rit van de Tour Down Under. Daarbij liep hij een 'mooie' breuk in zijn bekken op.

Bij de Nederlandse ploeg zal normaalgesproken Milan Vader de vooruitgeschoven renner zijn. De Zeeuw won vorig jaar de Tour of Guangxi en hoopt die prestatie in Australië een vervolg te geven. Hij kan daarbij vertrouwen op de hulp van Bart Lemmen, Koen Bouwman, Loe van Belle en Mick van Dijke. Die laatste twee kunnen wellicht ook nog iets in de sprints uitrichten.

Veteranen en debutanten

Naast Gesink start ook Bauke Mollema in de Tour Down Under. De renner van Lidl-Trek debuteert in de Australische rittenkoers en lijkt zijn eigen kans te kunnen gaan. Danny van Poppel daarentegen zal zich moeten wegcijferen voor sprinter Sam Welsford, die sinds dit jaar voor BORA-hansgrohe rijdt.

De andere twee Nederlanders debuteren op het hoogste niveau. Jardi van der Lee was vorig jaar nog clubrenner, maar de klimmer kreeg een contract voorgeschoteld door EF Education-EasyPost omdat hij in het lab zo'n indrukwekkende test aflegde. Lars Boven reed vier jaar voor de opleidingsploeg van Team Visma | Lease a Bike, maar komt tegenwoordig uit voor Alpecin-Deceuninck.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023