🎥 Hilarische beelden: Mollema trekt vlak voor de start al ten aanval in Down Under Classic

Bauke Mollema heeft in Australië zijn 17e seizoen als profrenner afgetrapt alsof het zijn allereerste profkoers was!

TDU 2024 teampresentation

Vannacht wordt aan de andere kant van de wereld de eerste WorldTour koers van het jaar verreden. Een grote deel van het peloton is zich nog volop aan het klaarstomen voor het nieuwe seizoen, maar enkele vroege vogels openen in de Tour Down Under al hun seizoen. Bauke Mollema is daar één van.

Mollema is er inmiddels al 37, maar is het koersen nog lang niet moe. Integendeel. Hij staat nog tot 2026 (!) onder contract bij Lidl-Trek. In de Down Under Classic, een criterium voorafgaand aan de Tour Down Under, kon de Groningenaar niet wachten om te vertrekken.

Mollema vatte post op de eerste startrij en was al ingeklikt in de pedalen. Bij het aftellen besloot hij al op 'drie' uit de startblokken te schieten en meteen ten aanval te trekken. Aan enthousiasme geen gebrek! De beelden:

Veel heeft die vroege aanval helaas niet opgeleverd. Mollema strandde na een chaotisch criterium met veel aanvallen op een 126e plaats. In het slot snelde een groepje weg uit het peloton. Aan de finishlijn bleven ze dat peloton nog nipt voor en trok de Ecuadoraan Jhonatan Narvaez (INEOS Grenadiers) aan het langste eind.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024