Andermaal legt Van Poppel rode loper uit voor Welsford in Tour Down Under, favoriet Luke Plapp verliest veel tijd

De BORA-hansgrohe-trein met onder andere Danny van Poppel staat goed op de rails. Ook de tweede sprint in Down Under is voor Sam Welsford.

Santos Tour Down Under (2.UWT) stage 3

De derde etappe in de Tour Down Under kende in het begin wel wat hoogtemeters, maar zou hoe dan ook in een massasprint eindigen. Dat was ook te zien aan de vroege vlucht, bestaande uit vier man. Zij werden de hele tijd kort gehouden door de sprintersploegen en op zo'n dertig kilometer van de meet zat hun aanval erop.

Vervolgens was het behoorlijk verraderlijk. De slotfase liep grotendeels licht naar beneden, waardoor hoge snelheden werden gehaald. Dat kostte een van de topfavorieten de kop. Australisch kampioen Luke Plapp - die woensdag nog grote indruk maakte op een heuveltje - kwam hard ten val tezamen met een trosje renners van Astana Qazaqstan Team. Plapp verloor uiteindelijk bijna tien minuten en kwam over de streep met schaafwonden over zijn hele rug.

Dan de sprint: door de hoge snelheden was het chaotisch. Een Movistar-renner trok ineens door, en dan reed Soudal Quick-Step weer vooraan. Eén ploeg hield in de chaos het hoofd koel: BORA-hansgrohe. Precies op het moment dat het moest zat de Duitse ploeg met drie man vooraan. Ryan Mullen en Danny van Poppel legden zodoende de rode loper uit en voor sprinter Welsford was het vervolgens vrij 'eenvoudig' om zijn twee dagzege te boeken.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024