🎥 Peter Sagan gaat in Zuid-Afrika op pad met mountainbikelegende Nino Schurter

Peter Sagan ging in het wiel van de beste mountainbiker ter wereld zijn technische skills wat aanscherpen.

Vorig jaar hebben we helaas afscheid moeten nemen van Peter Sagan, maar we zijn nog niet helemaal van hem af. De Slowaak wil namelijk terug mountainbiken. Sagan deed in zijn jeugd aan mountainbiken en veroverde bij de junioren zelfs de wereldtitel.

Veel ambitie heeft Sagan uiteraard niet meer. Hij is er tenslotte al 33. Maar hij wil deze zomer wel dolgraag naar de Olympische Spelen in Parijs. De mountainbikerace vindt plaats op een heuvel in Elancourt, zo'n 50 kilometer ten westen van de Franse hoofdstad.

Enig probleem: Slowakije heeft momenteel geen startrecht en dus moet Sagan dringend aan de bak om een olympisch ticket te bemachtigen. In aanloop naar de Olympische Spelen werkt hij daarom een druk mountainbikeprogramma af (met alle wereldbekers) en hij zal ook enkele kleinere wegkoersen rijden.

Zuid-Afrika

Over zijn conditie hoeft Sagan zich geen zorgen te maken. Zijn technische skills daarentegen wel. De drievoudige wereldkampioen vertoefde daarom de voorbije weken in het tropische Zuid-Afrika om zijn vaardigheden wat aan te scherpen. En daar liep hij niemand minder dan mountainbikelegende Nino Schurter tegen het lijf!

De 10-voudige wereldkampioen in het mountainbiken stoomt zich net als Sagan in Zuid-Afrika klaar voor de wereldbekermanches. De twee gingen samen op pad. Sagan had wat moeite om de Zwitser te volgen op de singletracks, maar zijn technische vaardigheden zijn er ongetwijfeld op vooruit gegaan! De beelden:

Nino Schurter wordt beschouwd als de allergrootste in zijn sport. De Zwitser werd maar liefst 10 keer wereldkampioen, veroverde in 2016 goud op de Olympische Spelen in Rio en is met 35 zeges recordhouder in de wereldbeker. Op zijn 37e hoort hij trouwens nog steeds tot de wereldtop.

Pelotonpraat
  • Foto: Instagram/nschurter