Visma | Lease a Bike maakt selectie voor Giro d'Italia bekend

Wout van Aert mag straks in mei met één Belg en drie Nederlanders drie weken lang doorheen Italië koersen.

Giro d’Italia 2023 - 106th Edition - stage- 21

Over drie maanden vindt in Venaria Reale, vlakbij Turijn, de Grande Partenza van de Giro d'Italia plaats. Zoals iedereen ondertussen wel al weet zal Wout van Aert voor het eerst La Corsa Rosa betwisten. Niet met het doel om de roze trui mee naar huis te nemen, maar om zoveel mogelijk ritten te winnen.

Van Aert zal zijn pijlen vooral op de geaccidenteerde etappes moeten richten, want Olav Kooij mag mee om te sprinten. De snelle Nederlander rijdt zijn eerste grote ronde. Cian Uijtdebroeks krijgt de kans om zich verder te ontwikkelen als ronderenner. Het 20-jarige supertalent krijgt echter een vrije rol, want de ploeg heeft geen klassementsambities.

Ervaringsdeskundige Robert Gesink, die aan zijn laatste seizoen bezig is, zal wegkapiteiten spelen. Hij is er ondertussen 37 en stond al in 22 grote rondes aan de start. Wilco Kelderman kan zich uitleven in de bergen en misschien ook een goed klassement rijden. In 2020 stond hij op het eindpodium.

De Sloveen Jan Tratnik, de Italiaan Edoardo Affini en de Hongaar Atilla Valter vervolledigen de selectie. De Giro gaat op 4 mei van start. Naast Wout van Aert en Cian Uijtdebroeks zijn Tadej Pogacar, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Nairo Quintana, Julian Alaphilippe en Romain Bardet de grote blikvangers.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023