🎥 Terug naar vorig jaar: de adembenemende slotronde van Het Duel tussen Van der Poel en Van Aert

Helaas is er dit jaar geen duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op het WK veldrijden. Reden te meer om de beelden van vorig jaar nog eens te bekijken!

World Championships Cyclocross 23 Men elite

Weet je nog, vorig jaar in Hoogerheide? Nou, vast niet meer helemaal precies. Daarom posten we als opwarmertje voor het WK bij de mannen elite van vandaag in Tabor nog eens een video met de gehele laatste ronde van het WK van vorig jaar.

Vliegrondje Hoogerheide

Nu in Tabor is Wout van Aert er helaas niet bij en ligt de wereldtitel voor Mathieu van der Poel 'voor het oprapen' op het modderige parkoers in Tsjechië.

Vorig jaar was het niet modderig en was het een vliegrondje in Hoogerheide. Voor een uitzinnige menigte gaven Van der Poel en Van Aert elkaar dan ook de gehele wedstrijd geen duimbreed toe.

Het zorgde voor een heerlijke climax in de slotronde, waarin ze begeleid door een dolenthousiast publiek nog een paar keer stuivertje wisselden. Hoe het afloopt, weet je waarschijnlijk wel, maar toch is het mooi om deze acht minuten nog eens in z'n geheel te bekijken!

Programma WK veldrijden

Vandaag kun je dus, helaas zonder Wout van Aert, kijken naar het WK veldrijden bij de elite mannen. Uiteraard is Mathieu van der Poel de grote favoriet. De wedstrijd is vanaf 14.30 uur te zien bij NOS Studio Sport en op Sporza.

Op 'De Belg' kun je ook kijken naar de andere categorieën die vandaag verreden worden, te weten de mannen junioren en de vrouwen beloften.

Cyclocross
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023