Thijs Zonneveld analyseert WK veldrijden: 'Het was een saai WK zonder verhaal'

Met grote overmacht wonnen Mathieu van der Poel en Fem van Empel het wereldkampioenschap veldrijden in Tabor.

2024 Cyclocross World Championships men elite

"Van der Poel rijdt zo makkelijk in de rondte", begint Thijs Zonneveld in In het Wiel. Door de overmacht van Van der Poel en Fem van Empel is de analist annex journalist enigszins op zijn honger blijven zitten, vertelt hij. "Er is me niets bijgebleven. Het was een saai WK zonder verhaal."

Er waren mooie verhalen, maar geen beklijvende verhalen, aldus Zonneveld. "Van der Poel en Van Empel die erbovenuit staken, Stybar zijn afscheidsrondje was mooi, Nieuwenhuis was heel goed, en ik heb ook genoten van Tibor del Grosso, maar die drie Nederlandse winnaars waren zoveel beter dan de rest dat het ook nooit spannend werd. Dit WK was eigenlijk gewoon heel saai."

Van der Poel

Voor Van der Poel was het zijn zesde wereldtitel in het veld. Eentje achter Eric De Vlaeminck. Zonneveld gaat in op de vraag of de wereldkampioen moet blijven crossen. "Het record van De Vlaeminck is nu zo dichtbij, dat ik me niet kan voorstellen dat hij die laat liggen. In Hulst rijdt hij toch normaal? Alleen praat je dan al over twee jaar."

"Deze Van der Poel is ook in staat om op z’n Stybars wereldkampioen te worden. Vier crossen rijden en dan alsnog wereldkampioen worden. Zeker als Van Aert en Pidcock niet meedoen. Al was hij dit jaar wel extreem goed."

"Het hangt er ook een beetje vanaf hoe de rest van het seizoen gaat en of hij geen behoefte heeft aan een langere periode van rust. Vooral mentaal. Als het wegseizoen nu weer goed gaat, kan ik me niet voorstellen dat hij die WK’s cross gaat laten liggen."

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos Ā© 2024