Vollering en Kopecky zijn einde contract: 'We willen onze beste rensters houden, maar niet tegen elke prijs'

Demi Vollering en Lotte Kopecky moeten ook dit seizoen de buit zien te verdelen, maar volgend jaar zou er wel eens ééntje andere oorden kunnen opzoeken.

Tour de France Femmes stage 8 ITT

Bijna alle rensters van SD Worx-Protime zien dit jaar hun contract bij de beste vrouwenploeg ter wereld aflopen. Enkel Femke Gerritse, Marie Schreiber en Lorena Wiebes hebben momenteel een contract tot 2025 op zak.

Ook Demi Vollering en Lotte Kopecky, de twee sterren van het team, hebben nog niet verlengd en het zou wel eens kunnen dat één van de twee (of beiden) straks andere oorden opzoekt. Zo vertelde Kopecky onlangs dat ze op ruime interesse van andere teams kan rekenen. "Er zijn al gesprekken geweest. Misschien is het niet verkeerd om eens nieuwe lucht te snuiven", zei ze.

1 miljoen euro

In de wandelgangen is dan weer te horen dat UAE Team ADQ Vollering probeert weg te plukken door haar een monstersalaris van 1 miljoen euro aan te bieden. En voor dat bedrag mag de Tourwinnares van SD Worx-Protime gerust haar koffers pakken.

"Dat is veel geld", zegt sportief manager Danny Stam aan GCN. "Ze is een van de beste rensters ter wereld, dus natuurlijk willen we haar houden, maar niet voor een miljoen euro.  We willen onze beste renners houden, maar niet tegen elke prijs."

13 rensters

In totaal zijn 13 rensters einde contract. Er wordt momenteel wel onderhandeld over contractverlengingen, maar Danny Stam wil nog geen namen noemen.

"We willen uiteraard verder gaan met de beste renners van ons team, maar als ze niet tevreden zijn, kunnen ze vertrekken. Dat is hoe de wereld in elkaar zit en wij moeten rekening houden met ons budget."

Achtergrond
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023