Gerben de Knegt over waarom Visma | Lease a Bike toptalent Tibor del Grosso niet wilde: 'Stond blijkbaar te boek als moeilijke jongen'

Tibor del Grosso werd afgelopen weekend op indrukwekkende wijze wereldkampioen veldrijden bij de beloften.

2024 Cyclocross World Championships U23

Del Grosso, die sinds dit jaar uitkomt voor Alpecin-Deceuninck, staat ook op de weg als zeer talentvol te boek. Zo werd hij vorig seizoen geselecteerd voor de Tour de l'Avenir. Del Grosso kwam over van het continentale Metec, dat hem als enige ploeg een contract aanbood na zijn juniorentijd.

De grote ploegen lieten hem op dat moment namelijk links liggen. Dat vertelt bondscoach Gerben de Knegt in gesprek met In de Leiderstrui: "Niemand wilde hem hebben, ook Jumbo-Visma niet. Blijkbaar stond hij bekend als moeilijke jongen, maar dat is hij helemaal niet. Na het WK cross van 2023 wilde Alpecin-Deceuninck hem uiteindelijk contracteren, maar ook daarvoor moest ik nog praten als brugman."

Del Grosso

Del Grosso zelf vertelt dat de transfer naar de ploeg van Mathieu van der Poel voor een stap voorwaarts heeft gezorgd. "Ik heb een heel goede stap in de omkadering gemaakt en dat uit zich in welk niveau ik dit jaar heb gehaald. Alles is net wat professioneler, groter en met wat meer budget. Ik hoop me te blijven ontwikkelen, zowel in de cross als op de weg. Ik zie wel waar ik uitkom, ik zit op een goede plek om me te ontwikkelen. Waar mijn hart ligt? Bij beide disciplines."

Nieuws
  • Photo: Marketa Navratilova/Cor Vos © 2024