Afwegen voeding geeft Cian Uijtdebroeks rust: 'Snap dat renners het beklemmend vinden, maar mij maakt het gelukkig'

Cian Uijtdebroeks is volledig op zijn plek bij Team Visma | Lease a Bike. Met zijn karakter past hij perfect bij de Nederlandse ploeg.

trainingscamp Team Visma | Lease a Bike

Er is veel over hem gezegd en geschreven de laatste maanden, maar de soap met zijn vorige ploeg BORA-hansgrohe behoort inmiddels tot het verleden. Uijtdebroeks is nu vooral blij dat hij deel uitmaakt van Team Visma | Lease a Bike, waar hij precies 27 anderen Cians vindt, zo vertelde hij op de ploegenpresentatie eind vorig jaar tegen onder meer Wieler Revue.

In gesprek met Het Nieuwsblad gaat hij daar nog eens op in. Zijn perfectionisme past volledig bij de ploeg. "Ik geef toe dat het niet altijd makkelijk was. Dat eten afwegen en zo, ik snap dat andere renners dat beklemmend vinden, maar bij mij is dat net iets dat stress en druk wegneemt. Weten dat wat er op mijn bord ligt, perfect is voor mijn herstel waardoor ik weer een beetje beter word. Dat maakt mij net gelukkig."

"Hier zie ik heel veel renners rondom me die het net zo doen", gaat Uijtdebroeks verder. Bij Team Visma | Lease a Bike doen niet alleen de klassementsrenners het. "Ook Wout van Aert, Christophe Laporte en Dylan van Baarle zijn zo bezig. Het viel me al op dat dit bij de cultuur van deze ploeg hoort en dat trekt me heel erg aan. Iedereen rondom mij denkt zoals ik. Ik ben in een aangename comfortzone terechtgekomen."

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2024