🎥 Mark Cavendish sprint in Colombia overtuigend naar eerste zege van het seizoen

Mark Cavendish heeft voor het eerst sinds de slotrit in de Giro d'Italia 2023 nog eens eens mogen juichen.

Mark Cavendish heeft al vroeg op het seizoen zijn eerste zege te pakken. De inmiddels 38-jarige Brit schreef de vierde etappe in de Ronde van Colombia op zijn naam. Rodrigo Contreras heeft zijn leiderstrui weten te behouden.

In het eerste deel van de vierde etappe lagen drie klimmetjes. Het tweede deel liep over vlakke wegen. In Zipaquirá, de woonplaats van Egan Bernal, kwam het uiteindelijk tot een massasprint. Na een derde plek in de openingsetappe, schoot Mark Cavendish deze keer wél raak.

Cavendish klopte de Colombianen Fernando Gaviria en Nelson Andrés Sotokon en kon rekenen op een perfecte lead-out van zijn ex-ploegmakker Michael Morkov. De Deen wordt beschouwd als de beste lead-out in het peloton en verhuisde deze winter van Soudal Quick-Step naar Astana Qazaqstan. Cees Bol, die ook voor Astana rijdt, viel net naast het podium. Beelden en uitslag:

Cavendish is er inmiddels 38 en kondigde vorig jaar in mei zijn wielerafscheid aan. Na een val in de Tour kwam 'The Manx Express' op zijn stappen terug en besliste hij om er toch nog een jaartje bij te doen. Het grote doel is om met de hulp van Morkov een 35e ritzege in de Tour te pakken en zo het record van Eddy Merckx te verbreken.