Lotte Kopecky boekt in UAE Tour eerste bergzege ooit: 'De vorm is goed en zal normaal alleen maar toenemen'

Lotte Kopecky heeft haar eerste zege van het seizoen binnen. En wat voor een! Ze won op de zware Jebel Hafeet.

UAE Tour Women 2024 stage-3

Sinds de Tour de France Femmes van vorig jaar weten we dat Kopecky in staat is om ook op langere beklimmingen mee te doen om de zege. In de UAE Tour bewees ze dat opnieuw door de koninginnenrit naar Jebel Hafeet te winnen. Daarmee neemt ze ook een voorschot op de eindzege in de ronde door de Verenigde Arabische Emiraten. Ze bleef Neve Bradbury en Mavi García voor.

Waar de prestaties in de Tour de France Femmes ook voor Kopecky als verrassing kwamen, daar was ze in de UAE Tour gemotiveerd om er het uiterste uit te halen op de lange beklimming. Ondanks dat ze meer gewicht mee naar boven moeten zeulen dan haar concurrenten. "Ik was heel gemotiveerd, geweldig om hier te winnen."

Bergzege

Sterker nog, het was een unieke dag voor Kopecky. "Mijn eerste bergzege ooit, het is te gek voor woorden", vervolgde ze haar verhaal. "Ik wilde zien hoe ver ik kon komen op deze klim. Ik hoopte te winnen, maar om het dan ook daadwerkelijk te doen, dat is goed voor het vertrouwen."

Vervolgens vertelde ze ook nog over haar tactiek op de slotklim. "Ik ging gewoon kilometer per kilometer, want op deze klim doen je benen altijd pijn. Toen ik wat dichter kwam, kreeg ik vertrouwen dat ik het ging afmaken. Die eerste overwinning is heel belangrijk. We zijn hier als voorbereiding op het klassieke seizoen. De vorm is goed en die moet normaal gezien nog toenemen."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2024