Iserbyt remonteert Nieuwenhuis en wint vermakelijke Superprestige Middelkerke

Eli Iserbyt veroverde aan de Belgische kust zijn 10e zege van het seizoen. De Belgische steekt ook de eindzege in de Superprestige op zak.

NoordzeeCross of Middelkerke 2024 elite men

Zaterdag vond aan de Belgische kust de slotmanche in de Superprestige plaats. Eli Iserbyt dook als eerste het veld in. Michael Vanthourenhout en Ryan Kamp kregen het met elkaar aan de stok. De twee kemphanen wisselden wat woorden en boze blikken uit.

Joris Nieuwenhuis ging na enkele minuten cross op en over Iserbyt en sloeg een kloofje. De Nederlandse kampioen had aan de eerste passage aan de finish acht tellen voorsprong op een groepje met Iserbyt, Wyseure en Adams. De achtervolgers kregen later het gezelschap van Van der Haar, Orts en Vanthourenhout.

Wyseure maakte even in z'n ééntje jacht op de koploper, maar werd later weer opgeslokt door de achtervolgers. Daarna sloeg het noodlot toe. Wyseure kreeg af te rekenen met materiaalpech en moest te voet naar de materiaalpost. Hij verliet even later de wedstrijd.

Vanthourenhout & Iserbyt

Vanthourenhout was de volgende die de kloof met Nieuwenhuis probeerde te dichten. Van der Haar kwam de Europese kampioen halfweg cross vergezellen, maar moest al snel weer lossen, waarna Iserbyt kwam aansluiten bij Vanthourenhout.

Het Sauzenduo maakte er een koppeltijdrit in het veld van, waardoor Nieuwenhuis zijn voorsprong zag smelten als sneeuw voor de zon. In de voorlaatste ronde had Eli Iserbyt de Nederlandse kampioen te pakken. Ook de Europese kampioen ging op en over Nieuwenhuis, die zichzelf helemaal opgeblazen had.

Iserbyt reed in de slotronde steeds verder weg van zijn ploegmakker en schreef zo de slotmanche van de Superprestige op zijn naam. Vanthourenhout en Nieuwenhuis mogen mee op het podium. Iserbyt is ook eindwinnaar in de Superprestige.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos Ā© 2024