Niels Vandeputte wint in Lille eerste grote cross na razendspannende driestrijd

Niels Vandeputte won al enkele kleine crossjes, maar zondag won de 23-jarige Belg voor het eerst bij de grote jongens.

Superprestige cyclocross Heusden-Zolder men 2023

Eli Iserbyt kwam naar de Krawatencross in Lille afgezakt om zijn 50e overwinning in het veld te pakken. De Belgische kampioen kende echter een dramatische start en kwam nooit in het stuk voor. Zijn ploegmakker Michael Vanthourenhout overkwam net hetzelfde.

Thijs Aerts kende wel een geweldige start, maar hij werd al vlug bijgebeend door Joris Nieuwenhuis, Niels Vandeputte, Joran Wyseure en Lars van der Haar.

Van der Haar was de eerste die moest afhaken. Nieuwenhuis ging dan weer over de kop, maar slaagde erin om terug aan te sluiten bij de jonge Belgen Vandeputte en Wyseure. Het trio dook samen in de slotronde.

Het leek erop dat de drie gingen sprinten om de zege, maar Vandeputte had andere plannen. Met nog een halve ronde te gaan, haalde hij uit met een verschroeiende aanval. Zijn twee metgezellen hadden geen antwoord, waarna een dolgelukkig Vandeputte zijn eerste klassementscross won.

Results powered by FirstCycling.com

"Het voelt ongelofelijk, ik heb er weinig woorden voor", vertelde een glunderende Vandeputte in het flashinterview. "Ik ben blij dat het dit seizoen nog gelukt is. Het zat gisteren al in mijn hoofd. Ik kom heel graag naar Lille. Ik was hier al eens tweede."

"Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Ik koos er in de slotronde voor om als derde te rijden, wat een risico is. Toen ik demarreerde, kwam er niet meteen reactie. Vervolgens was het in de technische zone zaak om zo foutloos mogelijk te blijven."

Nieuws
  • Photo:( Photo by Gregory Van Gansen / PN/ Cor Vos )