🎥 Wout van Aert loodst Olav Kooij naar zege in Clasica de Almeria, zware crash aan finish

Olav Kooij heeft in zijn eerste koers van het seizoen meteen raak geschoten en hij mag daar zijn luxeknecht Wout van Aert voor bedanken.

Clasica de Almeria 2024

Zondag openden Wout van Aert en Olav Kooij hun wegseizoen in de Clasica de Almeria. In het eerste deel van de wedstrijd lagen enkele klimmetjes, maar het tweede deel liep over vlakke wegen. Na 192,3 kilometer werd er in Roquetas de Mar gesprint om de zege.

In de technische finale, extra gevaarlijk door de motregen, konden de sprintersploegen maar moeilijk hun treintje op de rails krijgen. Wout van Aert en Olav Kooij konden elkaar net op tijd vinden, waarna Van Aert zijn kopman met een indrukwekkende lead-out naar de streep loodste.

Aan de finish haalde Kooij het maar nipt voor de Italiaan Matteo Moschetti (Q36.5). Zijn land- én naamgenoot Matteo Trentin bolde als derde over de streep. In de top vijf staan maar liefst vijf Belgen. De sprint werd helaas ontsierd door een zware valpartij met meerdere slachtoffers. Beelden en uitslag:

Reactie

"Mijn ploeg was sterk, maar met al die rotondes kun je elkaar verliezen", sprak Kooij na zijn triomf. "Dat gebeurde ook en ik moest voor de sprint al enkele inspanningen leveren. Gelukkig daagde Wout (van Aert) nog op, maar ik voelde wel dat ik al krachten had verspeeld. Het was uiteindelijk net voldoende om te winnen."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2024