๐ŸŽฅ Fransman stapt vlak voor finish van de fiets om zich over gevallen concurrent te ontfermen

Adrien Petit krijgt heel veel lof over zich heen omdat hij liever een collega te hulp schoot dan zo hoog mogelijk te finishen in de uitslag.

Clasica de Almeria 2024

Olav Kooij heeft in zijn eerste koers van het seizoen meteen raak geschoten. De 22-jarige Nederlander van Visma - Lease a Bike won de massasprint in de Clasica de Almeria. Wout van Aert loodste zijn kopman met een knappe lead-out naar de overwinning.

Anderen hadden minder geluk. Met de streep in zicht gingen drie renners onderuit. Eén van de slachtoffers was Manuel Peñalver (Polti Kometa). De 25-jarige Spanjaard lag moederziel alleen op het asfalt te kermen van de pijn.

Niemand leek naar hem om te kijken, tot plots zijn concurrent Adrien Petit (Intermarché-Wanty) van de fiets stapte. Hij ontfermde zich over Peñalver in plaats van over de finishlijn te bollen. Op sociale media kreeg hij veel lof voor zijn mooie gebaar. De beelden:

De Spanjaard kreeg van de artsen overigens goed nieuws te horen. Na medisch onderzoek bleek hij geen breuken te hebben opgelopen. Peñalver heeft enkel wat schaafwonden en mag gewoon verder koersen.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos ยฉ 2024