Noël Vermeersch over zware val zoon Florian: 'Hij was heel emotioneel, vroeg zich af of zijn loopbaan gedaan zou zijn'

Florian Vermeersch brak in de Ronde van Murcia zijn dijbeen. Daardoor zal hij zo'n zes maanden aan de kant staan.

Team presentation of Lotto Dstny 2024

In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt vader Noël, die ook mecanicien is bij Lotto-Dstny, over de val van zijn zoon. Zelf was hij niet aanwezig in de Ronde van Murcia, maar hij was wel in Spanje voor een andere koers. Ploegleider Dirk Demol belde hem om te vertellen dat Vermeersch hard was gevallen. "Hij zat naast Florian, die op de grond lag. Hij zei dat hij goed aanspreekbaar was, maar dat zijn been er niet goed uitzag."

Vader Noël ging verder met zijn werk, maar echt lukken deed dat niet. "Even later belde Dirk terug en zei dat Florian naar me vroeg. Toen ben ik meteen in de wagen gestapt. Florian was heel emotioneel. Door de breuk stond er een grote bol op de zijkant van zijn bil. Hij zei: 'Mijn voorjaar is om zeep. Misschien ook mijn Tour. Het gaat hier toch niet afgelopen zijn met mijn carrière?'"

Het enige wat zijn vader op dat moment kon, was Vermeersch rustig houden. "Ik zei hem dat hij nu vooral niet moest panikeren. Ik wees hem erop dat hij nog alles kan navertellen en dat hij sterker terugkomt. Hij zei me dat zijn val zijn eigen fout was, dat hij een bocht totaal verkeerd had ingeschat. Maar het was te laat. Het was gebeurd."

Herstel

Normaalgesproken zal Vermeersch komende week terugkeren naar België, waar hij nog eens allerlei checks zal ondergaan. "Dan volgen vier weken platte rust. Daarna is het kijken wanneer hij opnieuw kan stappen. We houden rekening met zes maanden herstel. Komt hij eerder terug, dan is dat bonus."

Vermeersch zal afgeremd moeten worden, vertelt zijn vader. "Ik ben tweehonderd procent zeker dat hij sterker terugkomt. Op voorwaarde dat hij de revalidatie strikt opvolgt. Eenmaal in België zal hij het allemaal beter kunnen plaatsen. Hij is slim genoeg. Hij zal wel weten dat hij moet rusten."

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024