Michel Wuyts ziet maniakale Van der Poel: 'Bij Van der Poel hoeft het minder afgemeten te zijn dan bij Van Aert'

Mathieu van der Poel kon zijn eerste doel van 2024 afstrepen, maar het WK veldrijden stond in de schaduw van het voorjaar op de weg.

2024 Cyclocross World Championships men elite

Na een korte break is Van der Poel deze week weer in training. Over zijn exacte programma is nog niet alles bekend, maar het moge duidelijk zijn dat Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix weer tot de hoofddoelen behoren in het voorjaar. Michel Wuyts vertelt in de podcast Wuyts & Vlaeminck dat hij verwacht dat de Nederlander weer in topvorm zal zijn.

Wuyts: "Hij kan, enigszins in tegenstelling tot Wout van Aert, een tegenslag verwerken. Van der Poel heeft zoveel klasse dat als hij in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix onderweg een infectie opdoet, hij zoveel klasse heeft dat hij herstelt en alsnog op het hoogste kan mikken. Het hoeft minder afgemeten te zijn dan bij Van Aert, het kan bij Van der Poel ook out of the blue komen."

Maniakaal

Van der Poel lijkt zorgeloos in het leven te staan, maar Wuyts denkt dat dat deels beeldvorming is. "Ik denk dat die zorgeloosheid kleiner is dan wordt vermoed. Ik heb van gesprekken met trainers of mensen die met trainers hebben gesproken afgeleid dat hij maniakaal bezig is. Dat al voor een jaar of twee, drie."

Ook zijn ploeg Alpecin-Deceuninck bevalt de ex-commentator van Sporza. "Het is een ploeg die zichzelf overstijgt als Van der Poel en ook Philipsen top zijn, maar ik schat ze minder hoog in dan Team Visma | Lease a Bike. Inmiddels staan ze gelijk met Soudal Quick-Step, maar er is nog niet het profiel van Visma. Neemt niet weg dat ze gewiekst koersen en zich kunnen schikken naar de omstandigheden. Je ziet jongens als Gianni Vermeersch hun mannetje staan."

Achtergrond
  • Photo: Marketa Navratilova/Cor Vos © 2024