🎥 Wielrenners steeds lichter en magerder? Dan ken je Dougrao Pedala nog niet!

Deze Braziliaan zal waarschijnlijk niet imponeren met z'n watts per kilogram, maar wel alleen met z'n kilogrammen...

De afgelopen jaren werden wielrenners maar magerder en magerder. Na de dopingjaren - die hopelijk ten einde zijn - was gewicht de heilige graal. Inmiddels ziet men wel in dat je er zeker genoeg bij moet blijven eten, maar het aantal watts per kilogram is heilig.

En dus is de nieuwe heilige graal: zo licht mogelijk zijn, zonder dat het ten koste gaat van je vermogen, de watts dus. Met het aantal watts zit het bij de Braziliaan Dougrao Pedala (het zal niet z'n echte naam zijn..) wel goed, maar als hij het deelt door z'n gewicht ziet hij een profcarrière in duigen vallen.

Dat belet hem, gelukkig maar, er niet van om lekker te fietsen. Het zwaargewicht is een fenomeen op Instagram en Strava. Hij wordt gesponsord door fietsenfabrikant Sense en maakt zes dagen per week een ritje.

165.000 volgers

Op Instagram heeft hij maar liefst 165.000 volgers en kunnen z'n fietsfilmpjes soms rekenen op duizenden, en als ze viraal gaan, honderdduizenden likes. Z'n doel is, als ons Portugees een beetje op orde is, om 100 kilo af te vallen zonder maagoperatie.

Hoe dan ook, hieronder zie je twee filmpjes van het fietsende fenomeen. Zo te zien gaat hij nog aardig hard ook, want hij gaat als een raket langs iemand in één van de twee filmpjes...

Brazilianen in het peloton

We zullen dit zwaargewicht waarschijnlijk niet snel in het profpeloton zien, maar sowieso is het dungezaaid met Brazilianen in de WorldTour. We hebben even op ProCyclingStats rondgeneusd, maar kunnen bij geen enkele ploeg een Braziliaan ontwaren.

Enige tijd geleden had je wel de sprinter Murilo Fischer, die bijvoorbeeld in de WorldTour nog voor Liquigas, FDJ en Garmin reed. Hij won onder andere de Giro del Piemonte en een etappe in de Ronde van Polen.