HomePelotonpraatMeningen over nieuwe outfit Alpecin-Deceuninck zijn verdeeld: 'Is het vandaag 1 april?'

Meningen over nieuwe outfit Alpecin-Deceuninck zijn verdeeld: ‘Is het vandaag 1 april?’

De renners van Alpecin-Deceuninck koersen dit seizoen in jeansuitrusting en die outfit lijkt verdacht veel op dat van Soudal Quick-Step.

“Double denim, double fun.” Met die woorden presenteerde Alpecin-Deceuninck de gloednieuwe outfit waarmee hun renners dit seizoen vanaf de UAE Tour zullen koersen. Een gewaagde keuze, want de truitjes en broeken kleuren overwegend in blauwe jeanstinten.

De Belgische ploeg van Mathieu van der Poel is trouwens niet de pionier. Het legendarische Carrera van onder meer Marco Pantani reed eind jaren 80, begin jaren 90 eveneens in een donkerblauwe jeansoutfit. Hoofdsponsor Carrera is dan ook een Italiaanse fabrikant van Denim.

Verdeelde meningen

Tegenwoordig doet iedereen zijn zegje op sociale media en de gewaagde outfit van Alpecin-Deceuninck ontsnapt uiteraard niet aan de kritische bril van de sociale mediagebruiker. En niet iedereen is even enthousiast…

Op Instagram en X (het voormalige Twitter) zijn lovende, maar vooral kritische reacties te lezen. “Is het 1 april???”, “Ongelofelijk lelijk”, “LOL, wat?”, “Nope”, en “Dit kan niet serieus zijn”, zijn maar enkele van de vele reacties.

“Intermarché juicht omdat ze niet meer de lelijkste outfit hebben”, “De jaren 90 willen hun trui terug”, “Gelukkig hoeft Mathieu van der Poel die trui niet te dragen” en “Hallo Soudal Quick-Step 2.0”, zijn andere reacties.

Over die laatste reactie valt wel wat te zeggen. Het shirt van Alpecin-Deceuninck lijkt als twee druppels water op dat van Soudal Quick-Step. Beide truien kleuren blauw met wit en rood op de buik/borst. Hieronder ziet u de twee outfits naast elkaar afgebeeld.

“Alpecin of Deceuninck kunnen niet blij zijn met een outfit dat heel erg lijkt op dat van hun concurrent. Dit is vreselijk voor de herkenbaarheid van een merk”, reageerde de bekende analist Benji Naesen. Een andere Twitteraar stelde een oplossing voor.

“De UCI zou een systeem moeten invoeren waarin teams hun beoogde kleuren en ontwerp kunnen indienen. De UCI kan dit dan goedkeuren of afkeuren op basis van gelijkenis met andere inzendingen.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere: ‘Blijkbaar niet goed voor de sfeer als ik mijn mening geef, maar verstopt in mijn broekzakken bal ik geregeld mijn vuisten uit frustratie”

Daarbij zaten Lefevere, ploegleiders en trainers samen. Een eenduidig antwoord vonden ze niet, maar...

Column | De dag dat Leo van Vliet harder juichte dan Mathieu van der Poel zelf

Leo van Vliet kondigde aan dat hij vanaf 2026 niet langer als koersdirecteur van...

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Meer zoals dit

Winactie! Boek over Mathieu van der Poel: De dag dat wielrennen weer leuk werd

Mathieu van der Poel is the man of the hour, zoals je dat in...

🎥 Instagram-goochelaar Fabio Jakobsen: Hans Klok valt erbij in het niet…

Fabio Jakobsen verruilde dit jaar Soudal Quick-Step voor de Nederlandse ploeg met de welluidende...

📸 Strava-art op ijs: Finse wielertoerist tekent perfecte beer op bevroren zee

Strava is niet alleen een app waarmee wielrenners kunnen opscheppen over hun prestaties op...