Meningen over nieuwe outfit Alpecin-Deceuninck zijn verdeeld: 'Is het vandaag 1 april?'

De renners van Alpecin-Deceuninck koersen dit seizoen in jeansuitrusting en die outfit lijkt verdacht veel op dat van Soudal Quick-Step.

"Double denim, double fun." Met die woorden presenteerde Alpecin-Deceuninck de gloednieuwe outfit waarmee hun renners dit seizoen vanaf de UAE Tour zullen koersen. Een gewaagde keuze, want de truitjes en broeken kleuren overwegend in blauwe jeanstinten.

De Belgische ploeg van Mathieu van der Poel is trouwens niet de pionier. Het legendarische Carrera van onder meer Marco Pantani reed eind jaren 80, begin jaren 90 eveneens in een donkerblauwe jeansoutfit. Hoofdsponsor Carrera is dan ook een Italiaanse fabrikant van Denim.

Verdeelde meningen

Tegenwoordig doet iedereen zijn zegje op sociale media en de gewaagde outfit van Alpecin-Deceuninck ontsnapt uiteraard niet aan de kritische bril van de sociale mediagebruiker. En niet iedereen is even enthousiast...

Op Instagram en X (het voormalige Twitter) zijn lovende, maar vooral kritische reacties te lezen. "Is het 1 april???", "Ongelofelijk lelijk", "LOL, wat?", "Nope", en "Dit kan niet serieus zijn", zijn maar enkele van de vele reacties.

"Intermarché juicht omdat ze niet meer de lelijkste outfit hebben", "De jaren 90 willen hun trui terug", "Gelukkig hoeft Mathieu van der Poel die trui niet te dragen" en "Hallo Soudal Quick-Step 2.0", zijn andere reacties.

Over die laatste reactie valt wel wat te zeggen. Het shirt van Alpecin-Deceuninck lijkt als twee druppels water op dat van Soudal Quick-Step. Beide truien kleuren blauw met wit en rood op de buik/borst. Hieronder ziet u de twee outfits naast elkaar afgebeeld.

"Alpecin of Deceuninck kunnen niet blij zijn met een outfit dat heel erg lijkt op dat van hun concurrent. Dit is vreselijk voor de herkenbaarheid van een merk", reageerde de bekende analist Benji Naesen. Een andere Twitteraar stelde een oplossing voor.

"De UCI zou een systeem moeten invoeren waarin teams hun beoogde kleuren en ontwerp kunnen indienen. De UCI kan dit dan goedkeuren of afkeuren op basis van gelijkenis met andere inzendingen."

Pelotonpraat
  • Foto: Instagram/ alpecindeceuninck