Mathieu van der Poel: 'Aandacht en bewondering vind ik zelden leuk, soms wordt het té veel'

Mathieu van der Poel vindt het niet altijd leuk om zo bekend te zijn. Hij haalt ook een voorbeeld wanneer mensen vol onbegrip reageren.

Super 8 Classic 2023

In ons nieuwste magazine - de superdikke seizoengids met alle info over het wielerseizoen 2024, hierrrrr te bestellen! - staat onder andere een uitgebreid interview met Mathieu van de Poel. We gingen bij hem op bezoek in Spanje.

Er komt veel aan bod in het interview: z'n rugproblemen en hoe hij daardoor bijna wilde stoppen met koersen, de hogere wattages die hij nu wel haalt, maar in 2019 absoluut niet had kunnen halen en veel meer. Maar het gaat ook over de roem die bij het vak van profwielrenner hoort.

Van der Poel houdt er niet per se van. We halen een voorbeeld aan van na het door hem gewonnen WK. Want niet eerder had een overwinning zoveel impact als het WK wegwielrennen. Zelfs de Amstel Gold Race van 2019 niet. Toen Van der Poel een paar maanden na het WK een criterium reed in Madrid en samen met Alberto Contador een handtekeningsessie hield, liepen de mensen in groten getale voor hem uit.

Onbegrip

“Contador is ook een grote naam, maar het was hoe dan ook niet normaal. We hebben een uur gesigneerd en toen we buiten kwamen, was de rij alleen maar langer geworden. Het was ook gewoon in een broodjeszaak. De organisatie had het zelf ook onderschat, denk ik."

"Dit was een grappig moment, maar aandacht en bewondering vind ik in het algemeen zelden leuk. Soms wordt het té veel. Zo reageren mensen weleens vol onbegrip als ik tijdens een training niet stop als ik blokken aan het doen ben. Dat is minder leuk, maar het hoort er nu eenmaal een beetje bij. Ik schrik er niet meer van.”

Het gehele interview lees je dus in de seizoengids, die ook in veel supermarkten en natuurlijk in de boekhandel in de schappen ligt.

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023