Anonieme renner: 'Ze kwamen Alaphilippe eens tegen toen hij 's nachts op stap was in de Tour'

Julian Alaphilippe is zeker geen drankorgel, maar volgens een anonieme bron zet hij wel degelijk graag eens een stapje in de wereld.

Training Flanders Classics Omloop Het Nieuwsblad 2024-2

In de aanloop naar de Omloop het Nieuwsblad is het tot een relletje gekomen tussen Patrick Lefevere en het kamp Alaphilippe. De 69-jarige CEO van Soudal Quick-Step beweert dat te veel feestjes en te veel alcohol aan de basis liggen van de mindere prestaties van de tweevoudige wereldkampioen.

"Julian ligt serieus onder de sloef bij Marion Rousse. Misschien wel té veel", voegde Lefevere eraan toe. En dat is bij Marion Rousse, de vrouw van Alaphilippe, duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. "Nee, ik drink geen alcohol, nooit gedaan", reageerde ze via Instagram.

"Ik heb ook veel feestjes gemist, want met een 3-jarige zijn we ’s ochtends liever fris. Wat de heer Lefevere ook van mij vindt, het is onaanvaardbaar om ons privéleven aan te vallen zoals hij heeft gedaan. Toon wat meer respect en klasse."

Daarop besloot de echtgenote van Philippe Gilbert om zich plots te mengen in de ruzie. Bettina Pesce haalde keihard uit naar Rousse. "Patrick vertelt nog maar een deel van het verhaal van jouw man. Je zou het beter wat low-profile houden."

Intussen heeft Lefevere zijn uitspraken over Alaphilippe wat genuanceerd. De wilde feestjes zouden dateren van voor november 2022. "Hij heeft sindsdien geen druppel meer gedronken." Of Lefevere spijt heeft? "Als ik zie wat het veroorzaakt heeft, ja. Want het was zeker niet de bedoeling."

Aparte levensstijl

De laatste nieuwe wending in de soap is een onthulling van een anonieme renner in Het Laatste Nieuws. De 'spookrijder' denkt dat Lefevere het gedrag van Alaphilippe zelfs 'verbloemt'. "Er gaan al langer geruchten over de aparte levensstijl van Alaphilippe."

"Ik weet niet wat je moet geloven, maar ze zouden hem 's nachts een keer tegengekomen zijn in de Tour terwijl hij op stap was. Als Alaphilippe vroeger een Duvel dronk vond iedereen dat sympathiek. Nu hij niet meer wint is dat plots een groot probleem."

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024