🎥 Thomas De Gendt valt en krijgt nieuw wiel en medische zorgen... van Soudal Quick-Step!

Thomas De Gendt werkte de rest van de etappe in de UAE Tour af met een wiel van een rivaliserende sponsor.

UAE Tour 2024 - stage 5

De mecaniciens van Soudal Quick-Step hebben zich tijdens de vijfde etappe in de UAE Tour van hun beste kant laten zien. Toen ze zagen dat Thomas De Gendt hard onderuit ging en zijn fiets stuk was, twijfelden ze geen seconde om de renner van Lotto-Dstny te hulp te schieten.

De Gendt kon niet rekenen op zijn eigen ploegwagen, omdat die achter de kopgroep aan het rijden was. Via sociale media bedankte de 37-jarige renner, die aan zijn laatste seizoen bezig is, zijn collega's van The Wolfpack. "Bedankt Soudal Quick-Step voor de hulp na mijn val", klinkt.

"Ze gaven mij een nieuw wiel, herstelden mijn fiets en hebben het hersenschuddingprotocol toegepast. Onze auto reed achter de vluchtersgroep en was niet in staat om mij op dat moment bij te staan." Beelden van de crash:

https://youtube.com/shorts/GFyC9RKmMM4?si=Pi370R83eTwjN7Ba

Weinig schade

De Gendt lijkt geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen. Hij kon een klap op zijn achterhoofd nipt vermijden. Toen hij weer zijn weg verder zette stak hij zijn duim op richting de camera. De Gendt bolde als 120e over de streep, in een etappe die gewonnen werd door Olav Kooij.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2024