Team Visma | Lease a Bike start met Valter als kopman in Strade Bianche: 'Het is een eer om kopman te zijn'

Attila Valter wordt door Team Visma | Lease a Bike uitgespeeld als kopman in Strade Bianche.

UAE Tour 2024 - stage 7

De Hongaar heeft een goede track-record in de Italiaanse semiklassieker. In 2022 werd hij vierde, vorig jaar eindigde hij als vijfde. Hij staat dan ook aan de start als kopman komende zaterdag. De andere renners die namens de Nederlandse ploeg rijden: Julien Vermote, Christophe Laporte, Milan Vader, Sepp Kuss, Bart Lemmen en Ben Tulett.

Valter: "Strade Bianche is mijn favoriete race. Ik kom oorspronkelijk uit het mountainbiken. Het koersen over onverharde wegen ligt me nauw aan het hart. Daarnaast houd ik van het Toscaanse landschap. Het is een van de meest spectaculaire races van het jaar. Met de vorm zit het wel goed. Ik heb een prima week in de Verenigde Arabische Emiraten achter de rug", vertelt Valter, die vijfde werd in de UAE Tour.

Sterke ploeg

De grootste favorieten zijn echter Tom Pidcock en vooral Tadej Pogacar.

"We hopen het resultaat van vorig jaar te evenaren, of zelfs te verbeteren. Persoonlijke ontwikkeling is voor mij het grootste doel in het wielrennen. Het zou geweldig zijn om in de buurt van het podium te komen. De geluksfactor gaat echter hoe dan ook een rol spelen, bij iedere deelnemer."

Ook Laporte en Kuss zullen in principe in zijn dienst rijden.

"Het is een eer om kopman te mogen zijn. Ik kan nauwelijks bevatten dat mannen als Christophe en Sepp, niet de minste gravelrijders, werk zullen verrichten voor mij. Dat voelt een beetje onwennig, maar ook daar put ik weer een hoop kracht uit. Ik hoop het vertrouwen van de ploeg uit te betalen in de vorm van een goed resultaat."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2024